Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ 20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ:


Κανονικότητα για την κυβέρνηση είναι συμβιβασμός με την φτώχεια


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μαζί με τις γιορτές, τα πανηγύρια, αλλά και τους απολογισμούς που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια του στο "τιμόνι" της αστικής διακυβέρνησης... Ολα τα κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο Τσίπρας, αλλά και οι εφημερίδες τους, αναπαράγουν με διάφορους τρόπους, πως η βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του λαού περνάει μέσα από το στόχο της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, να υλοποιήσει το μνημόνιο, δηλαδή να υλοποιήσει το σχέδιο για τη φτωχοποίηση κι άλλο του ελληνικού λαού, για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας...

Αυτό θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα", την οποία διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους, επιδιώκοντας σώνει και καλά να βάλει τον ίδιο το λαό να υιοθετήσει, ως δικούς του, τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ομως, η περιβόητη "επιστροφή στην κανονικότητα" περνάει μέσα από τη μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Γι' αυτό η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ακουμπάει το αντεργατικό οικοδόμημα των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ενισχύει κιόλας.
Με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης με μισθούς πείνας.
Οπως τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας, που τώρα "τρέχει"στους διάφορους δήμους της χώρας.

Οπως τα δουλεμπορικά γραφεία, τα παζάρια για την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.
Η "μάχη" που δίνει για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι μάχη να νομιμοποιηθεί στην εργατική - λαϊκή συνείδηση, ό,τι θεωρείται ως "σύμβαση" τα τελευταία χρόνια από τους εργοδότες.

Αλλά και να ξεπλυθεί η ίδια η ΕΕ, που δεκαετίες πριν, με τις αποφάσεις της, έβαλε τα θεμέλια στο σημερινό αντιλαϊκό οικοδόμημα και συνεχίζει να το χτίζει με μοναδικό κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ενάντια στους λαούς.
Η "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση οι δεκάδες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην Ασφάλιση και στην Πρόνοια, στις κοινωνικές δαπάνες.
Να θεωρήσει ο λαός μας όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης περασμένα - ξεχασμένα και φυσικά να παραιτηθεί από οποιαδήποτε απαίτηση να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του και μάλιστα ικανοποιώντας σύγχρονες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: