Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ:


"Ο Σύριζα επιβεβαιώνει πως φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν υπάρχει:



Ο απολογισμός για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, που κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απολογισμός διαχείρισης της φτώχειας και της ανεργίας. Διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, με στόχο να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία. Επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των λίγων δεν συμβαδίζει με τη λαϊκή ευημερία.

Αν ένα πράγμα επιβεβαιώθηκε ξανά και ξανά είναι ότι όποια κυβέρνηση κινείται εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι από χέρι αντιλαϊκή, όπως κι αν ονομάζεται, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις της. Φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει.

Σήμερα, όσοι αισθάνονται αριστεροί, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μπορούν να βρουν την πραγματική θέση τους μόνο εδώ, μέσα στις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που θα έχει στόχο και κατεύθυνση την πάλη κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε συμπόρευση και συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσουμε όλοι μαζί τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, την κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στον αγώνα για το σοσιαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: