Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΛΗ


Πύρινη «κόλαση» στη Χιλή με τουλάχιστον 6 νεκρους (Photos - Video) - Media
Τουλάχιστον έξη οι νεκροί από μια φωτιά που έχει κατακάψει πάνω από 283000 εκτάρια όταν στον βορά οι λαοί πεθαίνουν από το κρύο.. Συμπέρασμα: Η μοίρα των λαών εξαρτιέται από τις πολιτικές και όχι τις πολικές ή τις μεσημβρινές θερμοκρασίεςΤουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στη Χιλή όπου μια τεράστια πυρκαγιά «κατατρώει» τεράστια δασική έκταση στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μάριο Φερνάντες, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί. 

Ένα τεράστιο Boeing 747 super tanker κατέφτασε χθες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαϊάς, που είναι η χειρότερη εδώ και δεκαετίες κι ανάγκασε τις αρχές να κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια μεγάλη περιοχή νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. 
Το αμερικανικό super tanker μπορεί να μεταφέρει 22 φορές περισσότερο νερό και επιβραδυντικά απ’ τα συνήθη μονοκινητήρια πυροσβεστικά αεροσκάφη.


Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί 238.000 εκτάρια με τη χώρα να κηρύσσει κατάσταση ανάγκης στην περιοχή.  Συνολικά πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: