Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΒΟΥΛΗ

Βουλή: Άγρια κόντρα Τσίπρα, Γεννηματά και Μητσοτάκη (Live) - Media
 Κρώζουν τα όρνια (Τσίπρας, Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης) πάνω από το κατασπαραγμένο πτώμα του λαού



Με φόντο τα αγροτικά ζητήματα αλλά με την ατζέντα να ανοίγει σε όλα τα καυτά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας μετωπική είναι η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλης. 
Τσιπρας και Μητσοτάκης καθώς και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων διασταυρώνουν τα ξίφη τους κατα την διάρκεια της προ ημερήσιας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, την διεξαγωγή της οποίας ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με θέμα τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά.

Φουλ επίθεση Τσίπρα σε Φώφη- Βενιζέλο και Κυριάκο εφ' όλης της ύλης

Προσπάθεια υποκίνησης της κοινωνικής δυσαρέσκειας απέδωσε ο πρωθυπουργός στο ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά που προκάλεσε κατόπιν αιτήματος της Φώφης Γεννηματά.Κατά την ομιλία του, με την οποία άνοιξε η συζήτηση, ο Αλέξης Τσίπρας, υπερασπίστηκε την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του τα χρόνια που κυβέρνησε, τόσο στην αγροτική πολιτική, όσο και συνολικά στην οικονομία, ενώ δεν έλειψαν τα καρφιά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά.

Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε και προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση προκειμένου να έρθει ο ίδιος στην εξουσία και να ολοκληρώσει "την καταστροφή που άφησαν στη μέση το 2015 οι Σαμαρας – Βενιζέλος, το σοκ και το δέος".

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "δεν είναι τόσο ειλικρινές το ενδιαφέρον όσων κυβέρνησαν για χρόνια τη χώρα" αλλά "άλλος είναι ο σχεδιασμός. Θέλετε να εκβιάσετε μιας σύγκρουση με τους αγρότες ελπίζοντας σε πολιτικό όφελος".

Έτσι, είπε, "εξηγείται ο μεγάλος εκνευρισμός σας ότι παρά τις εντάσεις είμαστε σε διαρκή και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες". Αυτό, σημείωσε, χαλάει το αφήγημα που επιχειρήθηκε να στηθεί και πέρυσι ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί "δε συνμιλούν και βρίσκονται απομονωμένοι από ένα μεγάλο αγροτικό κίνημα που παίρνει διαστάσεις κρίσης πολιτικής". Σκοπός είπε, είναι "να πυροδοτήσετε την κοινωνική δυσαρέσκεια" αλλά "παρακάμπτετε το ποιος ευθύνεται" και "βγάζετε εκτός συζήτησης τις δεσμεύσεις της συμφωνίας" όταν "εσείς υπογράφατε ό,τι σας βάζανε κάτω από το στυλό και καλούσατε κι εμάς να κάνουμε το ίδιο".Καταλόγισε δε στην αντιπολίτευση θράσος "να μας εγκαλείτε για τα προβλήματα που εσείς συσσωρεύσατε" και  "θράσος να μιλάτε για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία που με μια υπογραφή λεηλατήσατε με το PSI" - αιχμή που στρέφεται ευθέως προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Αντιστοίχως, στρεφόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τον ειρωνεύτηκε για τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει μονομερώς τη φορολογία στις επιχειρήσεις - "σιγά τα αίματα" είπε, "μην είστε τόσο σκληρός με τους δανειστές" - ενώ τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος και το κόμμα του πανηγύρισαν όταν ο ESM πάγωσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος λόγω των μέτρων υπερ των χαμηλοσυνταξιούχων: "Είδαμε την παλικαριά σας όταν φτερνίστηκαν στο γερμανικό υποικ και κρυολογήσατε εσείς στην Αθήνα".

Ειδικότερα, οσον αφορά τις θέσεις Μητσοτάκη υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτή δεν αφορά τον κόσμο που υποφέρει, τον κόσμο του μόχθου αλλά τα μεγάλα εισοδήματα, τα μεγάλα κέρδη και περιουσίες. Και υπέδειξε ως κρυφή ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών με κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, απολύσεις στο Δημόσιο και επιθέσεις στους υπαλλήλους του Ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί επί των παράλογων απαιτήσεων του ΔΝΤ, εφόσον ζητά το κλείσιμο της αξιολόγησης "άρον - άρον". Το ερώτημα, κατέληξε είναι ρητορικό διότι αυτό που επιθυμεί η ΝΔ και ο αρχηγός της είναι η αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας, ωστε να την καρπωθεί πολιτικά και υλοποιήσει το πιο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει ποτέ η χώρα, να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη. Θέλετε είπε "να ολοκληρώσετε την καταστροφή που άφησαν στη μέση το 2015 οι Σαμαρας – Βενιζέλος, το σοκ και το δέος".

Γεννηματά: Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την Αριστερά

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους η Φώφη Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ όσο και για τα αγροτικά ζητήματα κατά την διάρκεια της τοποθέτηση της στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. 

Μητσοτάκης: Σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα κ. Τσίπρα 

Ζητώντας για ακόμη μια φορά την προσφυγή στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση. «Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Προτού η χώρα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, με τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη και με μόνη εναλλακτική ένα τέταρτο πρόγραμμα, οφείλουμε να δώσουμε τώρα τη διέξοδο. Κύριε Τσίπρα, σταματήστε να κρατάτε όμηρο την Ελλάδα. Αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: