Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΩΠΑ ! ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ



ΩΠΑ ! ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Λαός της ίντριγκας και του αφιονιού είμαστε..

 Συνομωσιολόγοι κατά συρροή και εξακολούθηση παγιδευόμαστε σε μύθους και σενάρια ακόμη και πίσω από τη βιτρίνα του αυτονόητου. 

Βγήκαμε ξανά στη κόντρα αλλά τώρα αυτή φέρει το όνομα του «λαοφιλούς» και "αντισυστημικού" Τραμπ που αντιπαρατίθεται στη καθεστωτική Χίλαρι και τον έγχρωμο λακέ. Τον Ομπάμα. Ώπα !! Το στιγμιαίο φρένο στο χορό της λαϊκής διασκέδασης, αλλά και σύσταση ψυχραιμίας στην πολιτική ανάλυση: 

Ερώτημα πρώτον . 

Ποιος είναι ο κύριος Τραμπ; Ένας ξεδοντιασμένος μεγαλοκαρχαρίας αφού έχει προ πολλού χρεοκοπήσει.. Πως θησαύρισε; Μήπως πουλώντας σπίρτα στους σαρανταπέντε χιονισμένους δρόμους της New York City λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων στο Μετροπόλιταν; 

Υποθέτω πως γνωρίζετε ότι ΟΧΙ. 
Τότε από πού; 
Από το real estate..  

Από την παρασιτική μεσιτεία δηλαδή μεταξύ της πραμάτειας της οποίας κρύβονταν και κατασχεμένες περιουσίες! Ποιων ; Αυτών που τα προηγούμενα χρόνια σε απόλυτη σύμπνοια με το καθεστώς Ομπάμα άφησε άστεγους, αλλά που ξαφνικά δια των αφυπνισμένων ενοχών του, θέλει να αποκαταστήσει.. 

Ποιοι ήταν οι χορηγοί της εκστρατείας του;
 Το λόμπυ της υγείας που εθίγη από τον νόμο Obama care και οι εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσες  βιομηχανίες που κατέρρευσαν από τον Κινεζικό ανταγωνισμό και εκτόξευσαν την ανεργία στα ύψη. 

Τι ευαγγελίσθηκε και ισοπέδωσε όλες τις προβλέψεις; 

Πως η Αμερική ανήκει στους Αμερικανούς. 

Τι εννοούσε; 

Τους διακόσιους Αμεερικανούς ολιγάρχες που αποφασίζουν για τη τύχη της ανθρωπότητας. Και τι στο διάβολο υπερασπίστηκε έναντι αυτών το alter ego του Αμερικανικού κατεστημένου, η Χίλαρυ; 
Ανοιχτά σύνορα. 
Δηλαδή φθηνά εργατικά μεταναστευτικά χέρια που θα πιέσουν το κόστος εργασίας στο ναδίρ.. 

Δύο δρόμοι προς το ίδιο αποτέλεσμα.. 
Ωραίοι αλλά και μοιραίοι.. 
Αν αντικατασταθεί ο επιθετικός προσδιορισμός μεταναστευτικά από το Αμερικανικά το ίδιο εξαγγέλλει και ο Τραμπ στο αυτί του κάθε λευκού και μέσου αμερικανού. 

Υπόσχεση εξαθλίωσης και από τους δύο.. 

Ποιοι ήταν οι χορηγοί της Χίλαρι; Το διεφθαρμένο τραπεζικό δίκτυο, και τα ακόμη πιο διεφθαρμένα κράτη των εμίρηδων. Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Οι χορηγοί του αμερικανικής έμπνευσης θρησκευτικοστρατιωτικού τερατουργήματος. Του ISIS. Η αιτία της απώλειας χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και της έκρηξης του προσφυγικού ηφαιστείου. 

Τι επιδιώκει το συγκεκριμένο μπλοκ της ανθρωποσφαγής; 
Τον δια της παγκοσμιοποίησης έλεγχο της οικονομίας του πλανήτη και του γαλαξία ει δυνατόν. 

Πως θα επιτευχθεί αυτό; 

Δια των λεσχών του πλούτου με εργαλεία του τύπου TTIP – παγκόσμιο εμπόριο- και δια της ισχύος των όπλων όπου και όταν κριθεί αναγκαίο, επειδή η γλώσσα του εμπορίου δεν θα έχει γίνει κατανοητή. Θα θυμάστε αν η μνήμη σας δεν είναι κοντή την ιστορική φράση της Χίλαρυ όταν εσφάγη ως αμνός ο Καντάφι στη Λιβύη. Vieni vidi vici.  

Τι είπε μόλις χθες ο ημίαιμος Ελληναράς εκ των πλέον στενών συμβούλων του νέου Αμερικανού προέδρου; Η ορθοδοξία και το πατριαρχείο υπέρ πάντων! Μα και οι Ρώσοι Ορθόδοξοι είναι.. Και οι Σέρβοι.. Και οι Βούλγαροι.. Και οι Ούγγροι.. Και οι Ρουμάνοι σε κάποιο ποσοστό.  Και άπαντες (πλην της Ρωσίας και της Σερβίας) αυτοί μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.. 

Με τι σας μοιάζει; 

Με προαναγγελία μιας εν ψυχρώ επιχείρησης απόσχισης.. Μπίνγκο. Κερδίσατε.. Επειδή αμέσως μετά δια στόματος προέδρου ήρθε επισήμως η επιβεβαίωση. «Εγώ θα μιλώ με όλο τον κόσμο αλλά όχι συνομοσπονδίες κρατών όπως οι Βρυξέλλες», είπε και πρόσθεσε: 

«Όποιο κράτος θέλει να μας βρει για να συζητήσει μαζί μας θα είμαστε εδώ!!» Όποιο κράτος και όχι όποια κοινότητα.. Και για την ακρίβεια. Με την άρχουσα τάξη κάθε κράτους.. 
Εντοπίσατε μήπως τη διαφορά; 
Απλό είναι.. 
Το Ράϊχ ύψωσε ξανά το ανάστημά του αλλά με τις πατερίτσες των Βρυξελλών και με ηγέτιδα δύναμη τη Ντόϋτσε Μπανκ.  Κατά του συμπλέγματος αυτού στρέφει τα πυρά του ο Τραμπ

Και τι κατά συνέπεια επιδιώκει ο Τράμπα τράμπα τραμπαλίζομαι; Την ολική επαναφορά του παγκόσμιου οικονομικού κέντρου στη  Wall Street αλλά όπως τα παλιά ωραία Μακαρθικά χρόνια. Κατά μόνας. Επειδή έτσι όπως εξελισσόταν η νέα τάξη πραγμάτων με τις ανερχόμενες κοινοπραξίες του πλούτου στο παγκόσμιο περιβάλλον, η σφαίρα της Αμερικανικής επιρροής θα περιοριζόταν στο βόρειο ημισφαίριό της.. 

Η απόλυτη παρακμή.. 

Ποιο επομένως ήταν και εξακολουθεί καθώς διαφαίνεται από τις σφοδρότατες αντιδράσεις των νεοταξικών δικτύων να είναι το διακύβευμα του ενδοαμερικανικού ανταγωνισμού; Εύκολο.. Ποιο από τα λόμπυ θα κατισχύσει των υπολοίπων και όχι ποια μέτρα θα ανακουφίσουν τις μεσαίες τάξεις που καταρρέουν ανά την υφήλιο. Και εντός αυτού του πλαισίου εμείς καλούμαστε να διαλέξουμε νταβατζή.. Προστάτη. Όπως οι πόρνες.. 

Όποιος λαός έχει πει ο Καζατζάκης περιμένει χείρα βοηθείας για την ελευθερία του και δεν την διεκδικεί μοναχός, δεν την αξίζει.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: