Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΣΑ ΔΑΡΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ Ο ΤΑΓΙΑΝΙ ΑΛΛΑ:

Τα «μαζεύει» ο Ταγιάνι: Η μόνη επίσημη ονομασία της χώρας είναι FYROM - MediaΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΣΑ ΔΑΡΜΕΝΟ ΣΚΥΛΙ Ο ΤΑΓΙΑΝΙ ΑΛΛΑ:

Ποιος τον πιστεύει.. 

Μόνη επίσημη ονομασία της χώρας είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του περί «Μακεδονίας». 


Από το Γραφείο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM).

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος εμφανιζόταν να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», κάνοντας μάλιστα αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και τον βασιλιά Φίλιππο.
Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ταγιάνι έγιναν πριν από λίγους μήνες στα Σκόπια, όπου είχε παραστεί ως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κύριο Ταγιάνι, όπου του ζητούσε να επανορθώσει δημόσια για τα όσα δήλωσε και όπου υπενθύμιζε πως ως Επίτροπος της Ε.Ε. ο κύριος Ταγιάνι όφειλε να ακολουθεί το «γράμμα» της Ένωσης και του διεθνούς δικαίου όταν αναφέρεται σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κράτος μέλος της Ε.Ε.

Με πληροφορίες από: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: