Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟΝ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ

Εξελίξεις στον ΔΟΛ - Ο Βασίλης Μουλόπουλος σε ρόλο «κλειδί» - Τι δήλωσε ο ίδιος - Media ΣΤΟΝ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛ


 Πρετεντέρης : Τύποι σαν κι αυτόν είναι για σφαλιάρες !! ( εντάξει επειδή αν έλεγες για γιαούρτια θα υπήρχε μεταξύ σας ανταγωνισμός!!)



Σε ρόλο «κλειδί» για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εμφανίζεται ο έμπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Βήματος».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β. Μουλόπουλος επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης τα γραφεία του ΔΟΛ όπου είχε συνάντηση με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων που έχει αναλάβει. Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η αντίδραση των τραπεζών, ποιο είναι το γενικότερο πλάνο των κινήσεων που θα ακολουθήσει ο όμιλος, όπως και ποιος είναι ο επενδυτής για την αγορά του μετοχικού κεφαλαίου του.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση των εργαζόμενων του ΔΟΛ.
Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί εξελίξεις στον ΔΟΛ και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Μουλόπουλος πέρα από δημοσιογράφος που έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ΔΟΛ, είναι και ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Μουλόπουλου

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος αναρτήθηκαν τα παρακάτω:
"Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Β. Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων»".
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Απολύτως σεβαστή επιλογή

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν αργά το βράδυ της Τρίτης ότι "είναι η επιλογή του Β. Μουλόπουλου να αποδεχτεί την πρόταση του ΔΟΛ, η οποία είναι απολύτως σεβαστή. Ο ίδιος εξάλλου ήταν επί χρόνια διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ". 
Για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ έχει υπάρξει μπαράζ αιχμηρών ανακοινώσεων από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Τι είχε πει ο Πρετεντέρης για Μουλόπουλο

Ένα ερώτημα που προκύπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι τι θα κάνει ο Γιάννης Πρετεντέρης όταν πρόσφατα είχε πει ότι ο Μουλόπουλος είναι για σφαλιάρες;
«To MEGA δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Ενεπλάκην σε σύγκρουση κυβέρνησης, μετόχων και τραπεζών. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αρνούμαι να μάθω γιατί στεναχωριέμαι με αυτήν την ιστορία. Ήρθαν τα πράγματα έτσι ώστε με ένα πολύ καλό brand name φυτοζωεί». Αυτά είπε μεταξύ πολλών άλλων ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ACTION FM 104,6 και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο Πρετεντέρης μίλησε για την πολιτική κατάσταση, την προσωπική σύγκρουση που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για τα εμπόδια στη σύσταση του ΕΣΡ. Για το τελευταίο επιτέθηκε και στον συνάδελφό του Βασίλη Μουλόπουλο (πριν χρόνια κονταροχτυπιόντουσαν στις συσκέψεις υπό τον Σταύρο Ψυχάρη) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν εκεί πέρα (στο ΕΣΡ) να είναι κομματικά πρόσωπα όπως ο Μουλόπουλος ας πούμε. Τύποι.. δηλαδή που είναι για σφαλιάρες. Αν αποσυρόταν ο νόμος τα πρόσωπα θα ήταν σε δεύτερη μοίρα».

Βενιζέλος για ΔΟΛ

Θέση στις εξελίξεις στον ΔΟΛ πήρε με ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος:
"Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς. Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαδιαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: