Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΤΟΥ ΚΟΦΤΗ..

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΤΟΥ ΚΟΦΤΗ..


Κατόπιν αυτών μπορούν άνετα οι μισοί και πλέον Έλληνες να κόψουν το λαιμό τους για να ζήσουν πριν τους τον κόψει κυριολεκτικά ο κόφτης..


Τη μονιμοποίηση του «κόφτη» στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και μετά το πέρας του προγράμματος το 2018 επιβεβαίωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Ετσι, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έχει κάνει τις υποχωρήσεις που ήταν αναγκαίο ώστε να υπάρξει συμφωνία στο 95% των θεμάτων» που αφορούν τη δεύτερη «αξιολόγηση» και ότι «δεν θα αποδεχτούμε σε καμία περίπτωση νομοθέτηση νέων μέτρων», έσπευσε να προσθέσει πως παρ' όλα αυτά, «αν όλα τα υπόλοιπα συμφωνηθούν, δηλαδή τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, το δημοσιονομικό μονοπάτι (...) μετά το 2018 και το μόνο το οποίο μένει είναι μια αυξημένη εγγύηση προς το ΔΝΤ για την επίτευξη των στόχων, τότε εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε ενδεχομένως σε μια συζήτηση για αυτόν το μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων».

Μάλιστα, στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επικαλέστηκε το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σαν εχέγγυο ότι δεν θα χρειαστεί ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού, αφού οι στόχοι υπεραποδίδουν! Αναφερόταν, φυσικά, στα πλεονάσματα απ' τη φοροληστεία του λαού, το σφαγιασμό δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, καλλιεργώντας επιπλέον αυταπάτες ότι αυτά θα επιτρέψουν και φορολογικές ελαφρύνσεις, παραπέμποντας ουσιαστικά και στις γνωστές προτάσεις της κυβέρνησης για τα 2,5 + 1% των πλεονασμάτων που θα πηγαίνουν σε φοροαπαλλαγές προς τις επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι αντιλαϊκές διαβεβαιώσεις και κινήσεις «καλής θέλησης» έρχονται την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στα σκαριά η ανάληψη «πρωτοβουλίας» από άλλα κέντρα εντός της ΕΕ, σε συνεννόηση βέβαια με την κυβέρνηση, για να «ξεπαγώσει» η δεύτερη «αξιολόγηση».
 
 
Προσπάθεια υποβάθμισης των δηλώσεων Σόιμπλε

Ενδεικτικό, δε, της πρεμούρας της κυβέρνησης να «ντύσει» τον επόμενο «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές και τα σκληρά μέτρα που θα περιλαμβάνει, στη μία ή την άλλη μορφή, είτε με συμμετοχή του ΔΝΤ είτε με αναβάθμιση του ESM και νέα συμφωνία, είναι και το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί ενδεχόμενης αποχώρησης του ΔΝΤ απ' το πρόγραμμα. Ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι αυτό δεν σηματοδοτεί καμία τροποποίηση του περιεχομένου του προγράμματος σε ό,τι αφορά χρονοδιαγράμματα και μέτρα, παρά μόνο θέτει την ανάγκη νέας έγκρισής του απ' το γερμανικό κοινοβούλιο, απλά «ως προς το σκέλος των συμμετεχόντων»! Ολα αυτά την ώρα που «βοά» ότι η πρόταση Σόιμπλε είναι ένα 4ο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα για το λαό...


Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα θεωρήσει θετική εξέλιξη μια ενδεχόμενη απόφαση του ΔΝΤ να αποχωρήσει απ' το ελληνικό πρόγραμμα, αφού, όπως είπε, «η Ευρώπη έχει δυνατότητα να αντιμετωπίζει μόνη της τα προβλήματά της».
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέφερε τον ισχυρισμό ότι η βασική αιτία για την ένταση της κρίσης στην Ελλάδα υπήρξε «η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των ανώτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας», βγάζοντας αφενός «λάδι» το σύστημα και την πραγματική αιτία της κρίσης και αφετέρου επαναφέροντας τη ρητορική κατά της «διαπλοκής», την ώρα βέβαια που, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις, οι δυσκολίες των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους αφορούν την ελεγχόμενη απαξίωση των συσσωρευμένων κεφαλαίων.


Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια εκλογών, ο Δ. Τζανακόπουλος τα διέψευσε, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ ότι στήριξε τη ΝΔ κατά τη συζήτηση της αλλαγής του εκλογικού νόμου στη Βουλή, αφήνοντας και μια πόρτα ανοιχτή, λέγοντας πως αν επιθυμεί να καταθέσει τώρα νέα πρόταση, η κυβέρνηση θα μπορούσε να τη συζητήσει. Διέψευσε, επιπλέον, σενάρια περί δημοψηφίσματος.
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλίας


Στο μεταξύ, συνάντηση είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Σ. Ματαρέλα. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «κοινές προκλήσεις» των δυο χωρών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και των προσφυγικών ροών, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει «στη δυνατότητα εμβάθυνσης και της διμερούς μας συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς - στην οικονομία, στις επενδύσεις, στην Ενέργεια». Για «ανέκαθεν έξοχες διμερείς σχέσεις» και «εξαιρετική συνεργασία σε επίπεδο οικονομικό, ενεργειακό, πολιτιστικό και βεβαίως πολιτικό», καθώς επίσης και για «κοινή οπτική του μέλλοντος της Ευρώπης» έκανε λόγο ο Ιταλός Πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός στις 28 Γενάρη θα μεταβεί στη Λισαβόνα για να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Δεύτερης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αποτελεί την προγραμματισμένη συνέχεια της Ιδρυτικής Συνόδου που διεξήχθη το Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Επίσης, στις 30 Γενάρη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: