Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕΛΗΝΑΚΑΤΟ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ !!

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕΛΗΝΑΚΑΤΟ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ !!

 θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι 
"πάτησε ο άνθρωπος στο Φεγγάρι"
 
Εκείνο που ασπάζονται όσοι ενστερνίζονται «θεωρίες συνωμοσίας» αναφέρει: Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά, το φιλμάκι που μας προβάλλουν κάθε 20 Ιουλίου, για να μας πείσουν ότι έστειλαν άνθρωπο και στο φεγγάρι: Οι ίσκιοι είναι περισσότεροι του ενός, αφού έτσι τους προκάλεσαν οι προβολείς που είχαν στηθεί για το "γύρισμα". Ακόμα, δεν βλέπεις άστρα στον ορίζοντα, αλλά ένα σκούρο φόντο. Στο Φεγγάρι όμως, επειδή δεν υπάρχει ατμόσφαιρα έπρεπε να φαίνονται περισσότερα αστέρια από όσα βλέπουμε από τη Γη. Όσο για τη σημαία, είπαν πως είχαν βάλει ένα ξύλο στο επάνω μέρος για να δείχνει πως κυματίζει...
  Τώρα, ομάδα από Ρώσους μηχανικούς αλλά και ενθουσιώδεις παρατηρητές του διαστήματος, ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν δορυφόρο για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την «θεωρία συνωμοσίας» φωτογραφίζοντας τα αποτυπώματα που άφησαν πίσω τους οι αστροναύτες των διαστημοπλοίων «Απόλλων» αλλά και των σοβιετικών «Lunokhods» στο Φεγγάρι.
Αν και έχουν περάσει σχεδόν μισός αιώνας, εξακολουθούν να δημοσιεύονται «αμφιβολίες» για το αν πραγματικά πάτησε άνθρωπος στο Φεγγάρι, κυρίως από «εναλλακτικούς ιστότοπους».
 
 Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αυτές οι «θεωρίες συνωμοσίας» ο πρώην ιστορικός της NASA Roger Launius, είχε την ιδέα για την συγγραφή ενός επίσημου βιβλίου, παρόλο που όπως υποστηρίζει, είναι πολύ δύσκολο «να πείσεις όλους αυτούς για την αλήθεια. Θα μπορούν όμως οι δάσκαλοι να δίνουν επιστημονικές απαντήσεις στους μαθητές».
  Από τους πιο γνωστούς στη Ρωσία ενθουσιώδεις παρατηρητές του διαστήματος, που πρωτοστατεί στην επιχείρηση «επιβεβαίωσης», ο Vitaly Egorov, σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, μικλά γι το εγχείρημα που σχεδιάζεται.
   
  «Γράφω στην ιστοσελίδα μου και στα κοινωνικά δίκτυα εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια και με παρακολουθούν περισσότεροι από ενάμιση εκατομμύριο άτομα. Παρά τις αμφισβητήσει που κατά καιρό γράφονται εγώ πιστεύω πως ο άνθρωπος περπάτησε στο Φεγγάρι και θέλω να το αποδείξω. Με την αποστολή του δορυφόρου της Σελήνης θα προσπαθήσουμε να έχουμε και στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή πληροφόρησης εκτός από τη ΝΑΣΑ» είπε ο Βιτάλι.
 
   «Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν μέρος του Προγράμματος Απόλλων της NASA, που τελικό του στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στη Σελήνη. Ο στόχος αυτός έγινε πραγματικότητα με τη συγκεκριμένη αποστολή, όταν ο Νηλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη στις 21 Ιουλίου 1969» γράφει η Βικιπαίδεια.
«Στη δημιουργία του δορυφόρου συμμετέχουν πεπειραμένοι μηχανικοί του διαστήματος και πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεισφέρουν τα απαιτούμενα $20-30 για την ολοκλήρωση της αποστολής. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε την συμμετοχή και του διαστημικού προγράμματος, προκειμένου να θέσουμε τον δορυφόρο σε τροχιά», είπε ακόμη.  
  Ο Βιτάλι υποστηρίζει ότι ο δορυφόρος της ομάδας έχει σχεδιαστεί με βάση τον σοβιετικό «Luna 10», τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που είχε κατορθώσει να προσσεληνωθεί, στα 1966.
 «Καθώς οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Κίνα και η Ινδία εξακολουθούν να μελετούν σε διαστημικά προγράμματα το φυσικό δορυφόρο της Γης, διατηρούμε ελπίδες πως θα βρεθεί πύραυλος για την εκτόξευση του δορυφόρου μας. Περισσότερο βασιζόμαστε φυσικά στο ρωσικό πρόγραμμα Roskosmos». 
  Τα σχέδια της ρωσικής ιδιωτικής ομάδας έρχονται στα χνάρια μιας ξεχασμένης αμερικάνικης ιστορίας: Οι Επιστήμονες της NASA, «ώστε η αλήθεια θα λάμψει», καθώς μια ιδιωτική εταιρία, η Transorbital είχαν θέσει σε τροχιά υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων δορυφόρο γύρω από τη Σελήνη, για να φωτογραφήσει τα όργανα που εγκατέλειψαν στην επιφάνεια του Φεγγαριού οι αστροναύτες του προγράμματος «Απόλλων». 
 Οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της ΝΑΣΑ.
Οι Ρώσοι ιδιώτες τώρα, θέλουν να επιβεβαιώσουν «του λόγου το αληθές».
 
Πληροφορίες από Sputnik
Δες και  ΑΠΑΤΗ και η ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗ του APOLLO 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: