Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Νέο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών έστειλε η Τουρκία   - Media
 ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Τούρκοι χρησιμοποιούν επικίνδυνα την Αθήνα ως τραμπάλα στη διαμάχη τουςΜια μέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τοούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία οι τουρκικές Αρχές έστειλαν νέο αίτημα έκδοσης των στρατιωτικών προς την Ελλάδα.

Σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας απέστειλε δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών  καταθέτοντας παράλληλα και φακέλους με στοιχεία εις βάρος των αξιωματούχων. 

Η απόφαση του Άρειου Πάγου προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο διαμήνυσε πως θα επαναξιολογήσει όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και κατηγόρησε την χώρα μας πως εσκεμμένα θέτει εμπόδια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και κατήγγειλε μάλιστα δε πως η Ελλάδα δεν έχει διώξει μέλη του PKK, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ακροαριστερής αναρχικής ομάδας DHKP-C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: