Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Νέο κουκούτσι στο σύκο της παιδείας μας βρίσκει.. Η προσευχή στη νοερή της μορφή παράγει κέρδη και ευτυχία!.. Αυτό υποστηρίχθηκε μετά πάθους σε μια ημερίδα που διοργάνωσε ποιος; Έλα μου ντε ποιος; Το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ; Θα σας πω εγώ.. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ντύνει με τη τήβενο της επιστημονικής απόδειξης μια μεταφυσική δοξασία!! Και ως να μην του επαρκούσε αυτό προχωρά ακάθεκτο και πέραν αυτών. Επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ αγοράς εκκλησίας και διανόησης .. Δηλαδή σύμπαν το κατεστημένο!! Και ιδού η «προσευχή» ως κεντρικό ιδεολόγημα της σιδηράς κοινωνικής συμμαχίας:

  •   «Η μέθοδος της Νοεράς Προσευχής».
  • «Αποδοτικότερη επιχείρηση με Νοερά Προσευχή».
  • «Ο Πιστοποιημένος Επαγγελματίας και οι Σύγχρονες Μορφές Τεχνολογίας για Επιτυχή Έργα μέσα από τη χρήση της Κλίμακας του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου».
  • «Η επίδραση της Νοεράς Προσευχής στη σύγχρονη τέχνη».

«Τα οφέλη της πνευματικής αναζήτησης στη διαχείριση ενός στρεσσογόνου εργασιακού περιβάλλοντος
Να υποθέσω τώρα εγώ τι; Πως όλοι όσοι επιχειρηματίες εξέπεσαν με κατάληξη την αυτοχειρία, ή οι ακόμη πολυπληθέστεροι που έβαλαν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους και πένονται άστεγοι στους δρόμους, ήταν άθεοι ή δεν είχαν διαβάσει τον Άγιο Γιάννη τον Σιναΐτη; Δικαίωμα ενός εκάστου εξ ημών είναι να προσεύχεται σε όποια υπερκόσμια δύναμη επιλέγει ή εφευρίσκει. Από τον Βούδα ως τον Μωάμεθ και τον Χριστό.. Η Συνταγματική ανεξιθρησκία είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη εκ του κορυφαίου νόμου της χώρας μόνο και μόνο για να μην υπάρχει ο διαχωρισμός σε παιδιά ενός κατώτερου ή ανώτερου θεού. Κάτι που δι αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις παραβιάζεται προκλητικά. Και καλά θα κάνει η εκκλησία, η πανεπιστημιακή διανόηση και η αγορά να επανενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ταχύρυθμης  εκπαίδευσης των συνταγματικών άρθρων επειδή όταν θα έρθει η στιγμή να την επιβάλλει ο λαός θα είναι γι αυτούς πολύ αργά..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όσοι από τους συμπατριώτες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας μπορούν πριν το αποπειραθούν και υπό την προϋπόθεση πως προσεύχονταν δις ημερησίως να ζητήσουν αποζημιώσεις από το πανεπιστήμιο πελοποννήσου και την ιερά μητρόπολη Μονεμβασιάς Σπάρτης.. Για να πάρουν μην σου πω τι Κλύδωνα και κολαστώ
αντήνωρ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε Κλύδωνα μας λένε τώρα τι; Πως δυο εκατομμύρια άνθρωποι που έπεσαν στην ανεργία και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους το έπαθαν γιατί δεν προσεύχονταν; Είπαμε είμαστε κότες δεν είμαστε μαλάκες.. Ξέρουμε τι φταίει δεν ξέρουμε πως θα το πνίξουμε στο αιγαίο αυτό που φταίει..

Ανώνυμος είπε...

Τώρα για κάτσετε να σκεφθείτε.. Έξη δις είμαστε.. Κατά ποιο τρόπο ακούει όλες τις προσευχές το υπέρτατον ον της θρησκευτικής φαντασίας; Από ένα λεπτό στη κάθε μία ν' αφουγκραστεί θέλει έξη δις λεπτά!! Το πιθανότερο είναι μέχρι να φτάσει σε σένα να έχουν αλλάξει χιλιάδες γενιές!! Και τι θα κάνει θα σε ξαναφέρει στη ζωή να σου εκπληρώσει το όνειρο γιατί είσαι μάγκας κι όμορφος; Ή μήπως γιατί είσαι ελληναράς;