Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

 
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια στην Αθήνα
 
 
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν περίπου 50 άτομα, μέλη του κινήματος Δεν πληρώνω, της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ, αλλά και πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τη διενέργεια οποιουδήποτε πλειστηριασμού.

Αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για την πρόθεση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά η κατάσταση έγινε εκρηκτική όταν αντιλήφθηκαν ότι όταν συμβολαιογράφοι και δικηγόροι επιχείρησαν να μπουν από την πίσω πόρτα στο δικαστήριο για να εκτελέσουν  πλειστηριασμό.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν κι άρχισαν να τους σπρώχνουν, απωθώντας τους προς το χώρο του κυλικείου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, όπου και παρέμειναν εγκλωβισμένοι προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Θεσσαλονίκη - δικαστήρια - πλειστηριασμοί

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, όταν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων εισήλθαν στην αίθουσα με αίτημα να μη διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί.

Στην αίθουσα βρισκόταν η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά.
Οι διαδηλωτές της επιτέθηκαν φραστικά και φώναξαν συνθήματα προκειμένου να την αναγκάσουν να αποχωρήσει από την αίθουσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr


Κοινή Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη και Δημήτρη Σαραφιανού για τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Ακτιβιστές της ΛΑΕ συμμετείχαν σήμερα μαζί με εκπροσώπους κινημάτων στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με τις οποίες αποτράπηκαν δεκάδες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και μικρών καταστημάτων από το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας μέλη της Π.Γ. της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Σαραφιανός έκαναν την εξής δήλωση:
«Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και την άλλη Τετάρτη και για όσες Τετάρτες χρειαστεί μέχρι να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας φτωχοποιημένων λαϊκών νοικοκυριών και καταστημάτων μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην διανοηθεί να θεσπίσει την απαράδεκτη και αντισυνταγματική ηλεκτρονική διεξαγωγή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, γιατί το νικηφόρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών θα βρει τρόπο να τους σταματήσει.

Το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ούτε με ασπιρίνες και ημίμετρα. Απαιτείται διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και της λαϊκής περιουσίας και κυρίως ευρεία και γενναία “σεισάχθεια” (διαγραφή) χρεών των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, στην πόλη και την ύπαιθρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: