Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΙΝΤ ΕΤΙΕΝ.. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 Έχασε αλλά μπορεί να ελπίζει ο ΠΑΣ...

Με εμφάνιση αντάξια της ιστορίας της επέστρεψε η ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με μπόλικο πάθος στο χορτάρι και ρεσιτάλ Κετσπάγια, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 0-0 στο Σεντ Ετιέν κι έκλεισε ραντεβού πρόκρισης στην Αθήνα στα πλέι οφ του Europa League.  


Πάθος, εξυπνάδα και υπομονή ήταν τα στοιχεία στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων στο καυτό «Ζοφρουά Γκισάρ». MVP οι Γιόχανσον και Τσικγρίνσκι, με τον Κετσπάγια να κάνει κίνηση-ματ στον Γκαλτιέ, όταν ο προπονητής των στεφανουά το γύρισε σε 4-4-2 (έβαλε τον Γαλανόπουλο και απάντησε με 4-5-1).
Κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν υστέρησε, ενώ ο Σιμόες έπαιζε από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου με ενοχλήσεις.

Την Πέμπτη στις 4 Αυγούστου ο επαναληπτικός στις 21.00 στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Σελνές, Παζό (68’ Νταμπό), Λεμουάν, Τανάν (64’ Μπέριτς), Χαμουμά (86’ Μονέ-Πακέ), Ρου
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (82’ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας) 


Έχασε αλλά ελπίζει ο ΠΑΣ, 1-0 από την Άλκμααρ - Media
Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα και ηττήθηκε με 1-0 από την Άλκμααρ στην Ολλανδία, ωστόσο εάν είναι αυτός που πρέπει στον επαναληπτικό στο Περιστέρι, μπορεί να περάσει στα πλέι οφ του Europa League.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε μουδιασμένα στο ματς, με την Άλκμααρ στο 7’ να απειλεί να ανοίξει το σκορ αλλά ο Μιχαήλ με αυτοθυσία έσωσε το σουτ σε κενή εστία του Βαν Όβερεμ.
Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες της Άλκμααρ ανέβασαν ταχύτητα και σε μια ανύποπτη φάση άνοιξαν το σκορ στο 36'. Ο Βάουτενς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάκος έχασε τον Λούκασεν και αυτός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα μέτρα του! Αμυνόταν εξαιρετικά, με τον Μιχαήλ να κάνει -σίγουρα- ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και τους έτερους στόπερ, Τζημόπουλο-Μπέριο να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση, τον Λίλα να… δαγκώνει στο κέντρο και γενικότερα οι Ηπειρώτες ήταν πειθαρχημένοι και άριστοι τακτικά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61’ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74’ Δώνης), Φερφελής (50’ Μαμπουλού).
Άλκμααρ: Ροσέ- Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς- Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87’ Σέουντιενς), Βάουτενς- Γιάχανμπαχ (63’ Γκαρσία), Βέγκορστ (63’ Φράιντεϊ), Ντος Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: