Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ



 Επιμένουν να καυγαδίζουν επί του περιτυλίγματος σε μια τούρτα από τηλεοπτικά σκατά..


 
Προδικαστικές προσφυγές στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) κατέθεσαν και οι 10 εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΓΕΕ, οι προσφυγές διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία «εξελίσσεται ομαλά εντός χρονοδιαγράμματος».

Στο μεταξύ, ο διευθυντής ειδήσεων του «Mega Chanel», Μ. Καψής, σε γραπτή του δήλωση χαρακτηρίζει «ψευδή» την είδηση περί απουσίας φορολογικής ενημερότητας της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» και των μετόχων της εταιρείας και υποστηρίζει ότι το «κόψιμο» του καναλιού από τη διαγωνιστική διαδικασία «αποκαλύπτει περίτρανα την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων να βάλουν λουκέτο στο "Mega"».

Η ΓΓΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση, στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο φάκελος της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» ή μετόχων της εταιρείας δεν περιελάμβανε φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα και τραπεζική ενημερότητα. Σημειώνει ότι «η ανακοίνωση του κ. Καψή επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του Δημοσίου προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού. Είναι προφανώς απολύτως αβάσιμη».

Χτες, εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί κατά του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, για το διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: