Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΕΝ ΑΙΡΘΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


 Ο Τσίπρας και η πολιτική του συμμορία του ευρωπαϊκού τόξου συμπεριλαμβανομένου λειτουργούν ως εκτελεστές συμβολαίων θανάτου του λαού..


Καλοκαιρινή «μπόρα» από τροπολογίες της τελευταίας στιγμής «έβρεξε» στη Βουλή, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, γεγονός που έφερε «κύματα» αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Κερασάκι» της τραγελαφικής κατάστασης που επικράτησε στην Ολομέλεια αποτέλεσε η κίνηση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τροπολογία που δεν είχε κατατεθεί μέχρι εκείνη την στιγμή και ως εκ τούτου δεν είχε «φτάσει» στους βουλευτές. Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας αφορούσε τα κυβερνητικά ισοδύναμα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση των τροπολογιών, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για πρακτικές κακής νομοθέτησης με τον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα χαρακτηριστικά να κάνει λόγο για «εγκαθίδρυση λαθρονομοθέτησης». Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αντέδρασε έντονα λέγοντας πως αποτελεί ντροπή της αντιπολίτευσης η αντίδραση της στην συγκεκριμένη ρύθμιση και πως αν δεν ψηφιστεί την ευθύνη θα έχουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Εντέλει, και μετά από ώρες, η συγκεκριμένη τροπολογία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών» ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ζητώντας την επαναφορά όλου του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους. Υπερψηφίστηκαν, επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία, η τροπολογία που αφορά την παράταση ισχύος 45 ημερών για το Αγγελιόσημο καθώς επίσης και η τροπολογία που αφορά την εκτύπωση ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση τελικά απέσυρε δυο τροπολογίες. Συγκεκριμένα, την τροπολογία η οποία αφορά την ενίσχυση δήμων και ΝΠΔΔ με κοινωνικά προγράμματα και την τροπολογία που αφορά την παραχώρηση για 40 χρόνια στην περιφέρεια Αττικής, έκτασης 487 στρεμμάτων στον Φαληρικό Όρμο. Και οι δυο τροπολογίες θα επανακατατεθούν σε προσεχές νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: