Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ


Προσέξτε τον τίτλο: Σε αναμμένα κάρβουνα χορεύουν η Ζάκυνθος και η Ρόδος με τους Βρετανούς τουρίστες εξ αιτίας της σχέσης  Στερλίνας Ευρώ.. 


Για ν' ακολουθήσει η συνέντευξη του αντιπροέδρου των ξενοδόχων της Ρόδου που δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα αφού τα συμβόλαια έχουν κλειστεί από πέρυσι !! Εσείς τώρα τι καταλαβαίνετε;




Σε φυσιολογικούς ρυθμούς εξακολουθούν να κινούνται τα ξενοδοχεία της χώρας που φιλοξενούν Βρετανούς τουρίστες, στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του δημοψηφίσματος που επικύρωσε το Brexit. Ωστόσο, πίσω από τη φαινομενική ηρεμία η ανασφάλεια και η αγωνία απλώνεται σα δίχτυ πάνω από τις μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που δουλεύουν την τουριστική σεζόν κυρίως με Βρετανούς τουρίστες.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις κρατήσεις των Βρετανών τουριστών, όχι μόνο αυτές της τελευταίας στιγμής, αλλά και με όσα πακέτα έχουν προπληρωθεί εδώ και μήνες, καθώς όλα πλέον θα ρυθμιστούν από την ισορροπία της νέας ισοτιμίας μεταξύ στερλίνας και ευρώ.


Είναι λογικό η ανησυχία να είναι μεγαλύτερη στα νησιά που παραδοσιακά υποδέχονται το μεγαλύτερο όγκο της βρετανικής τουριστικής κίνησης, με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του κλάδου σε Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Κέρκυρα να είναι πιο ανήσυχοι.
Γιάννης Παπαβασιλείου, αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου


Μιλώντας στο economy365.gr ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, τόνισε ότι το μεγάλο για την ώρα πρόβλημα εστιάζεται στην υπογραφή των νέων συμβολαίων για την επόμενη τουριστική σεζόν του 2017. «Όλα θα κριθούν έως το τέλος Ιουνίου όταν θα έχουμε τη νέα πιο ισορροπημένη ισοτιμία στερλίνας-ευρώ».

Ο κ. Παπαβασιλείου ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά την ακύρωση αφίξεων ή συμβολαίων με τουρ οπερέιτορς. Σε ένα νησί που κάθε χρόνο δέχεται περίπου 370.000 Βρετανούς τουρίστες, είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξει αναστάτωση στις τουριστικές ροές από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Όλα λειτουργούν κανονικά, οι αφίξεις συνεχίζονται με ομαλό ρυθμό και δεν έχουμε καμία ακύρωση». Αν και για το κατά πόσο θα συνεχιστεί το κύμα κρατήσεων ώς το φθινόπωρο, εμφανίστηκε προβληματισμένος σημειώνοντας πως είναι «νωρίς ακόμα για να ξέρουμε πώς θα κλείσει η σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: