Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Ξεκίνησε η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες - Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA - Media
 Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Mega.. Το πιθανότερο πλέον είναι ν' αφήσουν τον πάλαι ποτέ κραταιό σταθμό να πτωχεύσει και οι βασικοί του μέτοχοι να λάβουν μέρος μέσω αχυρανθρώπου για νέα άδεια..Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα άκοφτη..



Η διαδικασία κατάθεσης φακέλου για μια από τις άδειες αρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου έχει επισήμως αρχίσει.


Μέχρι στιγμής ο ΣΚΑΙ από χθες και το STAR σήμερα έχουν καταθέσει τον απαραίτητο φάκελο και διεκδικούν μια από τις τέσσερις άδειες. Όπως όλα δείχνουν, το παράδειγμα τους θα ακολουθήσουν ο ANT1 και ακόμα ένας σταθμός που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα αν τα κανάλια MEGA και E προτίθενται να καταθέσουν φάκελο και να συμμετάσχουν στη διαδικασία.


Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλων είναι η Δευτέρα, 4η Ιουλίου και δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι υποψήφιοι, με νέα επιχειρηματικά σχήματα ή σχήματα από το εξωτερικό.


Απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του MEGA 


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ 124/2016 απόφασή της απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια).  


Το Mega Channel, στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 
4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Ακόμη, σήμερα αναμένεται να συζητηθούν, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών. Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών, με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 δημοπρατούμενες άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: