Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ρωσικές υπηρεσίες:
Περίπου 33.000 μαχητές πολεμούν
με το Ισλαμικό Χαλιφάτο 


  Περί τους 33.000 τζιχαντιστές πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Χαλιφάτου  στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ καλά οπλισμένοι, αφού διαθέτουν ακόμη και βαρύ οπλισμό. Αυτό υποστηρίζει η υπηρεσία πληροφοριών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. 
 
 
“Το Ισλαμικό Χαλιφάτο  έχει ισχυρή παρουσία στη Μέση Ανατολή. Διαθέτει περίπου 33.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, εκ των οποίων 19.000 στο Ιράκ και 14.000 στη Συρία” ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GRU) του ρωσικού γενικού επιτελείου, Σεργκέι Αφανάσιεφ.  Σύμφωνα με τον Αφανάσιεφ, οι τζιχαντιστές έχουν στη διάθεσή τους άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα μεταξύ των οποίων και MANPADs (φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας).
 
 
   Μιλώντας σε ένα διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την ασφάλεια, ο Αφανάσιεφ υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. 
«Εξαπολύουν (οι τζιχαντιστές) επιθέσεις τόσο εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, όσο και εναντίον των μελών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης που μετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των πολλαπλών κριτηρίων ορισμένων χωρών που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς του Άσαντ», είπε. 
 
   
 
Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι οι τρομοκράτες του Χαλιφάτο προσπαθούν να ενώσουν διάφορες τοπικές φυλές υπό το λάβαρό τους και να παρασύρουν άλλες χώρες της περιοχής στη σύγκρουση με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. 
 
 
 «Εξαπολύουν επιθέσεις στον λιβυκό στρατό και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις», είπε. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μόσχας, το Χαλιφάτο ελέγχει περίπου 250 χιλιόμετρα ακτογραμμής γύρω από την περιοχή του λιμανιού της Σύρτης και έχει στρατολογήσει περισσότερους από 4.000 Λίβυους, Αιγύπτιους και Τυνήσιους. 
  Στην Κεντρική Ασία το Χαλιφάτο ενισχύει διαρκώς την παρουσία του, ιδρύοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες. Οι ένοπλες οργανώσεις που συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Χαλιφάτου και δρουν στην περιοχή έχουν περίπου 4.500 μέλη, συνέχισε ο Αφανάσιεφ. 
  Για την Ευρώπη, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 800 τζιχαντιστές έχουν περάσει τα τελευταία 4 χρόνια στη Γερμανία. 
«Η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της επιστροφής των μαχητών από τις εμπόλεμες ζώνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν», είπε τέλος.
Συλλήψεις τζιχαντιστών στη Μόσχα
 
 
Συμμορία τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου συνελήφθησαν μετά από επιδρομή των ρωσικών υπηρεσιών σε διαμέρισμα όπου βρέθηκε οπλοστάσιο με χειροβομβίδες και εκρηκτικά.
 Το παράξενο ήταν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο γυναίκες, αδελφές, η μία εργαζόμενη στις μυστικές υπηρεσίες και η άλλη στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
 Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν –δύο γυναίκες και δύο άντρες- που θεωρούνται ύποπτοι για ανάμειξη σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, όπως αναδημοσιεύει η “Daily Mail”.
 
Η απειλή για την Ευρώπη
 
 Το συντηρητικό αμερικανικό περιοδικό  “Atlantic Weekly” αναγνωρίζει πως το Ισλαμικό Χαλιφάτο «δεν είναι απλώς μία συλλογή από ψυχοπαθείς, αλλά μια καλά οργανωμένη ομάδα θρησκευτικών φανατικών» και σε ειδικό αφιέρωμά του στο επόμενο τεύχος του Μαΐου, που ήδη δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, με τίτλο «Πως το Ισλάμ Διαμόρφωσε την Ευρώπη», υποστηρίζει:
 
«Το Ισλάμ που γνωρίζει έντονο διχασμό στον κόσμο της Μεσογείου, είχε επηρεάσει την Ευρώπη. Τώρα αποπειράται να την αναδιαμορφώσει».
Και επισημαίνει πως σήμερα «εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, χωρίς καμία διάθεση να γίνουν χριστιανοί, επιθυμούν να πλημμυρίσουν την οικονομικά αδύναμη Ευρώπη, απειλώντας την εύθραυστή κοινωνική ειρήνη».
 
Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: “Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στην Συρία”
 
Η Τουρκία συνεχίζει να επιδρά αρνητικά σε ότι αφορά στην κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, υποστηρίζοντας τους τρομοκράτες. Αυτό  δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ. Ο ίδιος επισημαίνει πως το γεγονός ότι η Άγκυρα υποθάλπει τρομοκράτες , παρέχοντάς τους όπλα, πυρομαχικά και φάρμακα είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας, με σημαντική αρνητική επίδραση στη διαδικασία συμφιλίωσης. 
 
Ανέφερε ακόμη πως παρά τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές δραστηριότητες και τις “δράσεις εκτροχιασμού από την πλευρά των τουρκικών αρχών”, το αρμόδιο ρωσικό κέντρο συνεχίζει να εργάζεται για συμφιλίωση των μερών, συλλογή πληροφοριών σε σχέση με παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.
 
Το Χαλιφάτο υποχωρεί
 
To Vice News απέκτησε το video που γύρισε από κάμερα που είχε προσαρμόσεις στο κράνος του τζιχαντιστής. Ο σύντροφός του σκοτώθηκε σε μάχη εναντίον των Κούρδων Πεσμεργκά στο Βόρειο Ιράκ το Μάρτιο του 2016, 30 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη.
 
Το video, αντίθετα με τα συνήθη που μοιράζει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, δείχνει πως οι τζιχαντιστές υποχωρούν.
 
Στην αρχή του video οι μαχητέ προσπαθούν να περάσουν το δικό τους «μήνυμα», εκφράζοντας υπερηφάνεια  για το θωρακισμένο όχημά τους και τον οπλισμό τους.
Αργότερα όμως, δείχνουν εξαγριωμένοι με τη στάση συντρόφου τους που ονομάζεται Αμπού Χατζάρ και δυσκολεύει την προσπάθειά τους.
Στο τέλος είναι προφανές ότι υποχωρούν συνεχίζοντας να βάλλουν με τα όπλα τους αλλά και ένας από αυτούς σκοτώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: