Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ..


"Αργείτε με την αξιολόγηση και θα έρθουν λιμοί σεισμοί και καταποντισμοί"!!


«Δεν έχω την αίσθηση ότι θα πάμε σε εκλογές. Πιστεύω ότι είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται και τελικά να έρθει ο κ. Τσίπρας και να πει "γλιτώσαμε τα χειρότερα, ψηφίστε τώρα αυτά τα μέτρα"» δήλωσε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.
Ως προς το ζήτημα της «αξιολόγησης», αναπαράγει και αυτός τους εκβιασμούς όλων των αστικών επιτελείων σχετικά με τις συνέπειες της «καθυστέρησης»: «Πρέπει να τελειώνει η αβεβαιότητα. Πρέπει να πάρουμε τα 6 περίπου δισ. που είναι να πάρουμε αφού τελειώσει αυτή η αξιολόγηση και νομίζω ότι η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση είναι εις βάρος του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος, μιλώντας, εξάλλου, στο «Βήμα FM», απαντώντας στο ερώτημα τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές όταν έρθουν τα νέα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή, εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται πραγματικά να ψηφίσουν. Είναι παιχνίδια πριν από το συνολικό "ναι". (...) Υπάρχει μία καθυστέρηση σε δευτερεύοντα πράγματα, η οποία δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κλίμα της εκλογολογίας». Πρόσθεσε: «Οι 153 βουλευτές έχουν εξαρτηθεί από το κράτος με ποικίλους τρόπους, άρα αυτοί οι βουλευτές θα ψηφίσουν θετικά στην επόμενη ψηφοφορία και πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα τα έχει τα περισσότερα συμφωνήσει».

Ερωτηθείς περί συμμετοχής του Ποταμιού στην κυβέρνηση, είπε: «Δεν μπαίνουμε στην κυβέρνηση. Αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αυτή η συζήτηση, για να είμαι τίμιος. Δεν είναι ότι μου έχουν πει να μπω και δεν μπαίνω, που έτσι και αλλιώς όμως δεν μπαίνω». Πρόσθεσε, ωστόσο, «δείχνοντας» και άλλες εναλλακτικές για το αστικό πολιτικό σύστημα: «Αν θέλουμε να ψηφίζουμε μέτρα, δεν είναι ανάγκη να μπούμε και στην κυβέρνηση. Πρώτον, εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεύτερον δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούρια οπισθοδρόμηση της οικονομίας».
 
«Ευρωπαϊκό τόξο» και «κέντρο»

Παραπέρα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία «ευρωπαϊκού τόξου» σε πιθανές πρόωρες εκλογές, δεν το απέκλεισε: «Το ερώτημά σας είναι πολύ σοβαρό - αν και δεν είναι πολύ πιθανές οι εκλογές - και δεν μπορούμε να δώσουμε επιπόλαιες απαντήσεις. Πρέπει να δούμε εκείνη τη στιγμή τι προέχει για την κοινωνία, γιατί αυτή τη στιγμή εκλογές σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δε θα πάρουμε τα 6 δισ. που έχουμε συμφωνήσει, σημαίνει ότι η χώρα είναι στον αέρα. Αν, λοιπόν, έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός».

Τέλος, επέμεινε «να γίνει ένας διάλογος, όχι της κεντροαριστεράς, που δε μας αφορά αυτός ο μικρός χώρος εμάς, αλλά ενός ευρύτερου χώρου. Αναφέρομαι στον χώρο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου». Και συμπλήρωσε: «Λέμε, λοιπόν, να ενωθούμε στο κέντρο, να βρούμε αυτούς που αντιστάθηκαν σε αυτή την χρεοκοπία, αυτούς που έκαναν σωστά πράγματα, ακόμα και παλιούς πολιτικούς που έκαναν σωστά πράγματα, να βρούμε νέες δυνάμεις και να δώσουμε μια μεταρρυθμιστική πνοή στον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: