Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΑΓΡΙΟΓΑΤΕΣ

news291c
 Ανωνύμου του Έλληνος

Δεν θέλω να χαλάσω την ομολογουμένως εύγευστη... ψαρόσουπα (οι γάτες τρώνε ψάρια - ελπίζω και των Ιμαλαΐων!) του κυριακάτικου βραχίονα του συγκροτήματος. Πραγματικά άρτιο, «πρακτορικό - ροκαμβολικό», εμπνευσμένο ρεπορτάζ, μπορεί να διδάσκεται σε αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα! 


Μένω, ωστόσο, στην πεζή, στην ταξική και πολιτική ουσία: Συναλλαγή! Πρώτη φορά είναι; Ούτε η τελευταία! Για το αμαρτωλό Συγκρότημα δεν είναι πρώτη η φορά που κάνει εκδουλεύσεις με σύμπασα την Αριστερά. Τί σου είναι το μυαλό! Θυμήθηκα τώρα πώς γίνονταν την δεκαετία 1975-1985 αιφνίδιες μεταπηδήσεις δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη» στο εν λόγω συγκρότημα με τις ευλογίες της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε., αριστερές αλλαξοκωλιές για το ξεφόρτωμα ενοχλητικών ταξικών φωνών, αλλά αυτό αφορά άλλο... λογοτέχνημα!

Επιστρέφοντας στην μυστηριώδη γάτα των Ιμαλαΐων, ο μετέπειτα θαλαμοφύλακας της Γκραικυλίας φέρεται να ζητά την 4η Ιουλίου 2014 (τότε έγινε η τελική μυστική συνάντηση) να τον υποστηρίξει ο «ιστορικός εκδότης» να γίνει πρωθυπουργός (λέμε πάλι καμιά μαλ@@ια!) με αντάλλαγμα «να του χαρίσει δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης» και «να του δώσει ολόκληρο το (τηλεοπτικό) κανάλι στο οποίο αυτός συμμετέχει». Έτσι, παστρικές δουλειές! Όχι αναβολές και ηθικά ψευτοδιλήμματα! 

Αλλά σταματώ εδώ να μη χαλάσω την... μανέστρα και περιμένοντας τις αποκαλύψεις, τις δημοσιογραφικές εφεδρείες, του «ιστορικού εκδότη», που έχουν αναγγελθεί! Δηλώσεις, αντιδηλώσεις, υπονοούμενα, τηλεοπτικές παπαρολογίες: Την έσκισε ή όχι την γάτα Ιμαλαΐων;- ευγενικές απειλές και διακριτικές προειδοποιήσεις... Θα μείνω μόνο στις... λογοτεχνικές μου ανησυχίες, διότι αυτές με ενδιαφέρουν τα μάλιστα!


Ανέκαθεν είχε σκόπιμες συμβολικές συμπτώσεις το άθλιο πολιτικό παιχνίδι στην σκλαβωμένη στους Αμερικάνους και στο Δ’ Γερμανικό Ράιχ Γκραικυλία. Την 4η Ιουλίου, μέρα της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α., έγινε η τέταρτη μυστική συνάντηση (είχαν προηγηθεί τρεις στα Βόρεια Προάστια, μη... διαβαθμισμένες). Συναντήθηκαν σε διαμέρισμα πολύ κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία. Να μην ταλαιπωρούνται οι κοριοί της C.I.A. να ηχογραφούν συνομιλίες, ούτε να επιστρατευτούν αμφιβόλου πιστότητας και ευκρίνειας δορυφόροι! Επαγγελματική δουλειά έγινε, live, που λένε τα πιθηκάκια, δίκην συναυλίας, που λέμε οι της δεύτερης εφηβείας! 

Σαρκάζει και «αυτοσαρκάζει» ο «συντάκτης» του ρεπορτάζ στην κυριακάτικη του Συγκροτήματος αυτό το γεγονός. Να πω εκ των υστέρων στον νυν θαλαμοφύλακα της Γκραικυλίας (προφανώς απέδωσε τα μάλα η συνδρομή του «ιστορικού εκδότη», να δούμε τί θα γίνει με το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης με τα... ανταλλάγματα), να πω, λοιπόν, στον τότε πολιτικό ηγέτη της αντιπολίτευσης:

Πού πας ρε Καραμίχαλε, στην φωλιά του θηρίου; Ή μήπως είχες αυταπάτη ότι ο πολύπειρος «ιστορικός εκδότης» θα πήγαινε.... απαράσκευος στο σπίτι φίλης σου, να τον καταγράψουν... δικοί σου και να τον εκβιάζουν; Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα δόθηκε παλαιόθεν εκ της Ιστορίας. Η απάντηση στο πρώτο είναι πλέον άνευ νοήματος, διότι, ως γνωστόν στην Γκραικυλία τα ξένα αφεντικά ουδένα προωθούν από ένα επίπεδο εξουσίας και πάνω, αν δεν τον πιστοποιήσουν, αν δεν αποδείξει ατράνταχτα ότι είναι κατά δικός τους, αν δεν τον κρατούν στο χέρι με χαρτιά και ντοκουμέντα, αν δεν τον έχουν δέσει χειροπόδαρα. Αν δεν συμβαίνει είτε το ένα είτε το άλλο, συνήθως και απαραιτήτως και τα δυο μαζί, υποχρεώνεται ο ενδιαφερόμενος θαλαμοφύλακας να τα κάνει αμφότερα. Ο εν λόγω... ζωόφιλος φέρελπις πολιτικός τα υλοποίησε όλα σε χρόνο ρεκόρ, για αυτό και πολύ προόδευσε σε σύγκριση με άλλους... στάσιμους αντιπάλους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: