Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

"ΝΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ" ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΟ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«Να το κάψουμε»: Ιαχές πολέμου στο δημοτικό συμβούλιο Πέλλας λίγες ώρες πριν τη φωτιά στο στρατόπεδο στα Γιαννιτσά (Video) - Media

 Εικόνες που αν μη τι άλλο θύμιζαν τις άγριες νύχτες του πογκρόμ κατά των Ελλήνων στον Καναδά


Αίσθηση προκαλεί το κλίμα που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέλλας στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου, λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το στρατόπεδο 501 στα Γιαννιτσά το οποίο προοριζόταν για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.


Όπως φαίνεται στο βίντεο της συνεδρίασης, που ανήρτησε ο Δήμος Πέλλας στο επίσημο ιστότοπό του καθώς και στο επίσημο κανάλι του στο youtube, το κλίμα στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, που είχε ως αντικείμενο την ανακοίνωση της δημιουργίας κέντρου καταγραφής προσφύγων στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, ήταν εξαρχής τεταμένο.

Αρκετοί πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στη συνεδρίαση, ενώ κατά τη διάρκεια του συμβουλίου πολλές φορές τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε είναι η «ιαχή πολέμου» πολίτη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση, στο λεπτό 1:02:00 του βίντεο: «Να το κάψουμε!».




Στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, φωτιά ξέσπασε στα μαγειρεία του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές.
Το πρωί της Κυριακής δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στο στρατόπεδο Καψάλη, το οποίο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο και κάηκε ολοσχερώς.
Σε σχετική ανακοίνωσή του μετά τις πυρκαγιές ο Δήμος Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνιστούσε «ψυχραιμία.

«Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πέλλας στην έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε αντιπροσωπεία αιρετών να συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους για το μεταναστευτικό υπουργούς, προκειμένου να εξηγήσει ότι είναι εντελώς λανθασμένη η απόφαση να στηθεί μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών ένα χωριό τεσσάρων και πέντε χιλιάδων μεταναστών. Επίσης, αποφάσισε την περιφρούρηση του στρατοπέδου Φιλιππάκου, μέρος του οποίου χρησιμοποιεί και ο Δήμος Πέλλας.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν ελέχθηκε απόλυτα με αποτέλεσμα να καταστραφεί από φωτιά η στέγη ενός κτιρίου του στρατοπέδου, το οποίο είναι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει στόχο να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου και να ακυρώσει την ειρηνική διαμαρτυρία των δημοτών.
Κάποιοι επιχειρούν να προσβάλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης μιας ολόκληρης κοινωνίας .
Δεν θα τους αφήσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: