Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ..

Τρεις μήνες διορία στην Ελλάδα μέχρι να βγει από τη Σένγκεν - Η απάντηση Αβραμόπουλου - Media
 Διαφορετικά εκτός Σέγκεν αλλά εντός χρέους πάντα οι δωσίλογοι..

 Αβραμόπουλος : Είναι καθήκον της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της..

Λάθος κύριε τίποτα.. Είναι καθήκον της Ελλάδας να μην συνδράμει τους δυτικούς γκαγκστερισμούς που προκαλούν τη προσφυγιά..



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα "αμέλησε σοβαρά" τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.

"Το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν (...) από τις ελληνικές αρχές", είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Το σχέδιο έκθεσης για την αξιολόγηση της Σένγκεν για την Ελλάδα, το οποίο συνέταξαν από κοινού εμπειρογνώμονες των κρατών μελών και εκπρόσωποι της Επιτροπής, θα διαβιβαστεί στην επιτροπή αξιολόγησης Σένγκεν, η οποία θα διατυπώσει τη γνώμη της και στη συνέχεια, η έκθεση αυτή θα πάει για έγκριση.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τις καθυστερήσεις: «Ο κ. Καμμένος κάνει ό,τι κάνουν όλοι. Δίνει λίγο λιγότερο απ' ότι του ζητάμε και θέλει να το ανταλλάξει με κάτι άλλο, αυτό κάνουν και οι δήμαρχοι».

Ντομπρόβσκις: Δεν συνδέουμε την ελάφρυνση χρέους με την προσφυγικό

Κατηγορηματική απάντηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνδέει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, έδωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνδέει το ελληνικό πρόγραμμα με θέματα που έχουν να κάνουν με τη Σένγκεν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντομπρόβσκις, ενώ συμπλήρωσε ότι η επαναξιολόγηση των προϋποθέσεων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. 

«Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας τίθενται πολλά ζητήματα», συνέχισε ο Β. Ντομπρόφσκις και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα από αυτά. 

Συγκεκριμένα είπε πως αναμένεται να καθοριστούν από τις ελληνικές αρχές ποια μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2016, το 2017 και το 2018 και να προχωρήσει η χώρα προς ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Επίσης, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος για την οποία η Ελλάδα έχει καταθέσει μια «αρκετά ολοκληρωμένη» πρόταση. «Συζητάμε τώρα την εμβέλεια και τη φιλοδοξία» της εν λόγω πρότασης με στόχο να διασφαλιστεί «μακροχρόνια βιωσιμότητα» του συστήματος, προσέθεσε ο ίδιος, ενώ έκανε αναφορά και στις συζητήσεις για το Ταμείο 

Ιδιωτικοποιήσεων αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. «Θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικό να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Ωστόσο δεν μπορούμε να κινηθούμε γρηγορότερα από το ρυθμό με τον οποίο κινούνται οι ελληνικές αρχές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχής εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και ως προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα είναι σε τροχιά εφαρμογής, ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ότι θα επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Η απάντηση του Επιτρόπου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Δημήτρη Αβραμόπουλου

«Είναι κοινό μας καθήκον να διαφυλάξουμε την συνθήκη Σένγκεν με το να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα», σχολίασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μέσω Twitter:

Δεν υπάρχουν σχόλια: