Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ..

Αλεξιάδης: Έρχονται νέα κλίμακα φορολογίας και νέος τρόπος φορολόγησης των ενοικίων - Media
Όπου μυρίσει χρήμα τη πέφτουν σαν τα γεράκια οι τοκογλύφοι


Για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρχουν αλλαγές στη φορολογία και έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί το έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, διευκρίνησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αλλά για τα εισοδήματα του 2016 με το νέο φορολογικό, στόχος είναι η επιβάρυνση των υψηλότερων εισοδημάτων και η ελάφρυνση των χαμηλότερων. Παράλληλα ο Αλεξιάδης προανήγγειλε και νέο τρόπο φορολόγησης των ενοικίων.

Για τα εισοδήματα του 2016, ο  Αλεξιάδης σημείωσε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός της νέας φορολογικής κλίμακας μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο ποσό και αλλά δεν μπορεί ακόμη να αναφέρει σε ποιο ύψος, όπως δεν μπορεί να πει σε ποιο ύψος θα είναι και οι συντελεστές της κλίμακας.
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι με τη νέα κλίμακα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει επιπλέον έσοδα 150 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.
Αναφορικά με τα εισοδήματα από ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι για το 2015 δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, ενώ για το 2016 θα ανακοινωθεί, όταν ολοκληρωθεί η πρόταση για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους.
Για το αφορολόγητο του 2016, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ένα ποσοστό του μπορεί να καλυφθεί με πληρωμές που γίνονται τοις μετρητοίς, αν και είπε ότι το υπουργείο εξετάζει να υπολογίζεται εξ ολοκλήρου με βάση δαπάνες που θα γίνονται με κάρτες. Για τους ηλικιωμένους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, το αφορολόγητο θα συνεχίσει να υπολογίζεται με τον παλαιό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: