Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 Συνήγοροι της πολιτικής αγωγής: Ορθώνει εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας που περιβάλλει το εγκληματικό, ναζιστικό μόρφωμα»


Το δικαστήριο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκανε δεκτή, χτες, την παράσταση Πολιτικής Αγωγής τόσο για τις επιμέρους πράξεις (δολοφονία Π. Φύσσα, δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιων ψαράδων) όσο και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μόνο όμως για όσους εκ των κατηγορουμένων κατηγορούνται και για τα δύο, δηλαδή και για επιμέρους πράξεις και για ένταξη ή/και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 Απέρριψε το δικαστήριο την παράσταση Πολιτικής Αγωγής κατά της ηγεσίας και των υπόλοιπων βουλευτών που κατηγορούνται μόνο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών είναι και όσοι εμπλέκονται στις τηλεφωνικές συνομιλίες, μηνύματα, στις παραπάνω υποθέσεις αλλά και σε δικογραφίες που συσχετίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις της οικογένειας του Π. Φύσσα αλλά και του ακροατηρίου. «Ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης; Απάντηση ζητάμε κυρία πρόεδρε ποιος είναι ο αρχηγός αυτών των κατηγορούμενων που δολοφόνησαν το παιδί μου;» φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα. «Αυτά που ξέρει όλη η Ελλάδα θα ακυρώσουμε; Είναι ντροπή αυτή η απόφαση! Πού είναι ο αρχηγός; Ποιος έδωσε την εντολή; Βγαίνει λάδι η ηγεσία. Βγαίνει λάδι ο Κασιδιάρης;» φώναζαν συγγενείς και φίλοι του μουσικού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι από την Πολιτική Αγωγή τέθηκε, για ακόμη μια φορά, η σημασία της ηχογραφημένης τήρησης των πρακτικών της δίκης και της ύπαρξης τεχνικών μέσων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η προβολή φωτογραφιών και βίντεο (μέρος της δικογραφίας) στο δικαστήριο. Επανήλθε επίσης, το αίτημα μεταφοράς της δίκης σε άλλο χώρο.
 
Ορθώνουν εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας

«Το Δικαστήριο με την απόφασή του, να μην επιτρέψει στην Πολιτική Αγωγή να παραστεί κατά των κατηγορουμένων ηγετών της "Χρυσής Αυγής" για το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται, δηλαδή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά μόνο κατά των φυσικών αυτουργών των εγκλημάτων της, ενώ είχε τη νομική δυνατότητα να αποφασίσει διαφορετικά, ορθώνει εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας που περιβάλλει το εγκληματικό, ναζιστικό μόρφωμα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και συνεχίζει:

«Προκαλεί σοβαρές δυσκολίες στην έρευνα και αποκάλυψη της δράσης, της σχέσης και του συνδέσμου της ηγετικής ομάδας της "Χρυσής Αυγής" με τα βάρβαρα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του Παύλου Φύσσα, των μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων αλιεργατών και των άλλων θυμάτων της.

Παρ' όλ' αυτά, η Πολιτική Αγωγή των δικηγόρων της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" που εκπροσωπεί τους κομμουνιστές συνδικαλιστές του Περάματος, θα αξιοποιήσει όλο το υλικό της δικογραφίας και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν, για να μην περάσουν τα σχέδια "να πέσουν στα μαλακά" οι διευθύνοντες τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή", για να αποδειχτεί το αυτονόητο, ο άρρηκτος δεσμός των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης με τους φυσικούς αυτουργούς και τα εγκλήματα που τελέστηκαν.

Επιβεβαιώνεται και πάλι η θέση που έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα ότι η πιο ικανή και αποτελεσματική δύναμη να απαλλάξει το λαό και από το φίδι της ναζιστικής ιδεολογίας και τα εγκλήματά της είναι η οργανωμένη δύναμη του εργατικού και λαϊκού κινήματος», καταλήγει στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: