Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ.. ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΤΡΗΤΑ...

 Ωστε έτσι.. Σιγά μην έχουν χρυσές πιστωτικές οι άνεργοι του κοινωνικού τουρισμού που στέλνετε στην ελλάδα και τα λεφτά τρέχουν απο τα μπατζάκια τους!!


Με τους τοκογλύφους να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση και τον διεθνή Τύπο να εκβιάζει με τρομολαγνικά δημοσιεύματα την πορεία της διαπραγμάτευσης, η Μεγάλη Βρετανία αν και εκτός παιχνιδιού κι ευρωζώνης, προκαλεί κι αυτή από την πλευρά της, εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους Βρετανούς που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα να έχουν απόθεμα σε μετρητά γιατί… μπορεί η κρίση να κλείσει τα ΑΤΜ της χώρας. Άμεση η απάντηση του ΕΟΤ που συνιστά… ψυχραιμία.


Οι Βρετανοί τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά, καθώς μπορεί να τα χρειαστούν σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ, λόγω κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης της χώρας, προειδοποιεί το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό για τις διακοπές τους, να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις». Τα δε ταξιδιωτικά πρακτορεία της χώρας πάνε ένα βήμα παραπέρα συνιστώντας στους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για τουλάχιστον τρεις με πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

«Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχετε το νου σας στις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση σε έναν συνδυασμό από διαφορετικές επιλογές πληρωμής», σημειώνει στην εφημερίδα ο επικεφαλής μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου της χώρας.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα ο ΕΟΤ διαβεβαιώνει ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: