Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Ή ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ Ή ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.. ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

 Περιφέρουν ονόματα διακοσμητικών φυτών και όποιο κάνει γκελ στ' αυτιά των μικροαστών θα επιλεγεί..

Ολοένα και φουντώνει η σεναριολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο βρίσκεται το πρόσωπο του Ελληνα Επιτρόπου της ΕΕ και στελέχους της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλου, που φέρεται ως ο επικρατέστερος να προταθεί απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης επιχειρώντας να ανασχέσει τη φημολογία, δήλωσε χτες: «Δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην Ευρώπη και η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων».

Παράλληλα, το ενδεχόμενο να παραιτηθεί απ' την Κομισιόν ο Δ. Αβραμόπουλος φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο απ' τον πρόεδρό της, Ζ. Κ. Γιούνκερ όσο κι απ' το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που θα χάσει μία σημαντική θέση, η οποία θα πληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Μηλιός, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του οποίου ακούγεται ως αντικαταστάτη του Δ. Αβραμόπουλου στην Κομισιόν, δήλωσε σχετικά (ρ/σ Βήμα): «Ενα έγκυρο πρόσωπο με κύρος από το χώρο της ΝΔ είναι μια συναινετική λύση την οποία θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε αλλά να την κατανοήσει ως τέτοια και ο ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: