Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

THN ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΤΗΣ ΟΤΑΝ:

Έχει επιβάλλει συνθήκες υπογεννητικότητας και διώκει απηνώς την μητρότητα

"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριταί"


Προπαγανδιστικό θράσος του καθεστώτος. Σε περισσότερες από 50 πόλεις το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 2 Νοεμβρίου τον 5ο πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου). 

Και πότε ρε καρακόλια οι Έλληνες ενοχοποίησαν τον θηλασμό είτε δημόσιο είτε προσωπικο για να έλθετε σήμερα εσείς με ταρατατζούμ να επαναφέρετε το αυτονόητο; Πότε και από ποιους η άγια εικόνα μιας μητέρας που θηλάζει έγινε αντικείμενο χλευασμού στην Ελλάδα; Ποτέ.. Αλλά βγαίνετε στο μεϊντάνι για να κρύψετε τις ενοχές σας επειδή δεν βγήκατε ποτέ στους δρόμους να διαμαρτυρηθείτε για το δικαίωμα της γυναίκας στη εγκυμοσύνη που μόλις οι εργοδοτικοί αισθητήρες την αντιληφθούν πετούν έμβρυο και εγκυμονούσα στο δρόμο.


Η φετινή εκδήλωση έχει θέμα «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!». (σωπάτε ρε μόλις ανακαλύψατε τον τροχό..) Το ευρύτερο μήνυμα και της εκδήλωσης είναι η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. (και βεβαίως η απενοχοποίηση του καθεστώτος που σχεδόν έχει απαγορεύσει την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους πλην εκείνων που διατηρούν λόγω καταγωγής αριθμημένες θέσεις απασχόλησης..) Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: