Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΩΠΑ!! ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ


Ευφυώς επραξε.. 

Επειδή παλαιότερα η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είχε ρίξει στη πυρά τον Μπρούνο επειδή αμφισβήτησε τον γεωκεντρικό χαρακτήρα του πλανητικού μας συστήματος..

Αλλά και πάλι μια στο καρφί και μια στο πέταλο! 

Παραδέχθηκε ναι μεν την εξέλιξη των ειδών (ο μέγας Δαρβίνος ) αλλά επιμένει στο Big Bang γιατί που αλλού θα στηριζόταν η θεολογία; Στους θετικιστές της αέναης κίνησης ή τους μαρξιστές της θεάς ενέργειας;


Πάπας: Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών είναι αληθείς
«Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς» δήλωσε ο  Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στην Παπική Ακαδημία Επιστημών και είπε ότι ο Θεός δεν είναι «ένας μάγος με μαγικό ραβδί».

Ο Πάπας εξήγησε ότι οι επιστημονικές θεωρίες δεν είναι ασυμβίβαστες με την  ύπαρξη ενός δημιουργού αλλά «αντίθετα το απαιτούν».

«Η Μεγάλη Έκρηξη, που θεωρείται σήμερα η προέλευση του κόσμου δεν είναι ανακόλουθη με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού. Η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που εξελίσσονται» υποστήριξε.


«Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι», συνέχισε ο Ποντίφικας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Eκκλησίας δεν είναι ο πρώτος που παραδέχεται την ισχύ των δαρβινικών θεωριών. Ήδη από το 1996, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε ομολογήσει ότι η εξέλιξη των ειδών είναι «κάτι περισσότερο από μία απλή υπόθεση. Πρόκειται για αποδεδειγμένη διεργασία».
Οι επιστήμονες σχολίασαν ότι οι δηλώσεις του Πάπα δίνουν ένα τέλος στις «ψευδοθεωρίες» της δημιουργίας του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: