Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΟΡΝΤΕΛΟΥ


Κουμπωθείτε! Γιατί αυτοί συστήνουν αύξηση της ανταγωνιστικότητας, και εκσυγχρονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και εργασίας..


Ψηφίζονται σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν), υπό τον νεοεκλεγμένο πρόεδρό της, Ζ. Κ. Γιούνκερ, και ο προγραμματισμός της για τα επόμενα χρόνια, με βάση τις νόρμες που έχουν ήδη τεθεί για επιτάχυνση των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο, στη χτεσινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου έγινε ο απολογισμός της απερχόμενης Κομισιόν και του προέδρου της, Ζ. Μ. Μπαρόζο, οι οποίοι απέσπασαν θετικές κριτικές για την εφαρμογή πληθώρας αντεργατικών αποφάσεων στη διάρκεια της θητείας τους.


Εξάλλου, χτες, σε άλλη συζήτηση, σχετικά με το διαβόητο «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» (μηχανισμός που εντάσσεται στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας και την «ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία» που επιβάλλεται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ), ευρωβουλευτές των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι «οι συστάσεις προς τα κράτη - μέλη θα πρέπει να εφαρμόζονται καλύτερα», επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης για την ενίσχυση της θέσης και της κερδοφορίας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Υποστηρίχτηκε μεταξύ άλλων ότι «τα κράτη - μέλη πρέπει να υιοθετήσουν τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, να δημιουργήσουν ανάπτυξη και να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης και της αγοράς εργασίας».

Μάλιστα, ο Benedetto Della Vedova, Ιταλός υφυπουργός Οικονομικών, μέλος της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία πολυδιαφημίζεται ότι «στυλώνει τα πόδια» στο μείγμα διαχείρισης του Βερολίνου, ζήτησε «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας» με βάση τις ανάγκες, βεβαίως, του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: