Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΛΥΚΟΥΔΗΣ Ο ..ΛΟΥΘΗΡΟΣ

" Δημοκράτες, οργανωθείτε γιατί χανόμαστε" ήταν το σύνθημά του ενώπιον πολιτικών οντοτήτων όπως η Ρεπούση (!) και ο Ψαριανός(!)


 Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση που θα μπορούσε να φιλοξενήσει στο σαλόνι του σπιτιού του αλλά πραγματοποιήθηκε  στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Στην ομιλία του η αυτού δημοκρατική εξοχότης Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας (ντρέπεται ως δημοκράτης αριστερός να αναφέρει τα δεσμά) είναι αδιαπραγμάτευτη και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «η πρώτη ανάγκη είναι να αναδείξουμε και να στηρίξουμε την αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.(αυτό το δημοκρατικο τόξο σφεντόνα κατάντησε..)




Η δεύτερη ανάγκη αφορά τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου. Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά», προσδιορίζοντας έτσι το πολιτικό εύρος των δυνάμεων, στο οποίο απευθύνεται η πρωτοβουλία της οποίας ηγείται. (πρωτοβουλία γιατί αν ανέφερε τις μαγικές λέξεις κίνημα ή κόμμα θα γελούσε κάθε πικραμένος ή ακόμη και ο Πικραμένος..) Αναγνώρισε δυσκολίες και δισταγμούς, ζήτησε όμως από όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του ειλικρίνεια και τόλμη.(τόλμη γιατί; τους επιστρατεύει κανείς για το Αφγανιστάν και δεν το γνωρίζουμε;)

  Στην εκδήλωση βρέθηκαν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον Σπύρο Λυκούδη, (δηλαδή ο δεκαδικός αριθμός με το μηδέν στη θέση του φυσικού αριθμού υποδιαιρέθηκε και το υπόλοιπο πλέον είναι δυσδιάκριτο) πριν το πρόσφατο συνέδριο, αλλά και αρκετοί συνοδοιπόροι του από την εποχή του ΣΥΝ, όπως ο Στέργιος Πιτσιόρλας. (προσωπικότητες πανελληνίου και παγκοσμίου εμβέλειας..)


Παρόντες επίσης ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου (ώπα Βασιλάκη πρώην σύζυγε της αλεξάνδρας και γαμπρέ εφέτη του ΣτΕ πάντα εντός εκτός αλλά και επί τ' αυτά σε βλεπω) και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58», (της διαπλοκής του απολύτως διεφθαρμένου Σημίτη)εκπρόσωποι της κίνησης νέων ΜΠΡΟΣΤΑ, όπως η Ντίνα Σπυροπούλου και ο Παναγιώτης Βλάχος, αλλά και φίλοι του Ποταμιού, (ξεκίνησε η λειτουργία των συγκοινωνούντων δοχείων) στελέχη της Ελιάς, όπως οι Ν. Μπίστης, (τώρα δέσατε) Χ. Δερβένης, Κ. Ρεσβάνης, Θ. Χειμωνάς, μαζί με εκπροσώπους κινήσεων της Κεντροαριστεράς, όπως ο Ν. Διακουλάκης, ο Ι. Καλογήρου και ο Μ. Επιτροπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: