Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ!



 Κρύβονται πίσω από την ουρά της .. δεδηλωμένης για το στήσιμο της νέας εκδοχής του "μαζί τα φάγαμε"


"Μαζί συναποφασίσαμε" θα είναι τούτη τη φορά!


Στο γνωστό ταχυδακτυλουργικό τρυκ, τη ψήφο εμπιστοσύνης, καταφεύγει η κυβέρνηση –δούλα- των τοκογλυφικών ιερατείων της Ευρώπης. 

Στην ουσία πρόκειται περί παράστασης θεατρικής μόνο και μόνο για να στρεπτοδικήσει επικοινωνιακά, αφού τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να απολογηθεί για τα σκληρά μέτρα τα οποία θα πάρει, κατ’ εντολή του διοικητηρίου των κατακτητών. 




Κάποιοι ήδη μιλούν για αγορά χρόνου παραμονής στην διαχείριση της εξουσίας, κάποιοι άλλοι για την αγωνία του προσωπικού μέλλοντος ενός εκάστου εκ των αρχηγών της λαϊκής καταστροφής και κάποιοι τρίτοι επειδή η υποταγή των εναλλακτικών –Σύριζα- δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Στην πραγματικότητα συντρέχουν και οι τρεις λόγοι με την ίδια ταχύτητα και ορμή. 

Στο ερώτημα έτσι τι τη θέλει τη «δεδηλωμένη» η απάντηση βρίσκεται στην αλλαγή των σελίδων της πολιτικής ατζέντας, στις πρώτες σελίδες της οποίας περιλαμβάνονται με την μορφή νομοσχεδίων δύο τρία νέα επεισόδια από τα μέτρα του λαϊκού αφανισμού.  Ανάμεσά τους  κυρίαρχη θέση κατέχει το ασφαλιστικό, που εύκολα μπορεί να πυροδοτήσει μια έκρηξη κοινωνική. 

Ουδένα επομένως ξάφνιασε –μηδέ καν την έντρομη μαλλιαρή ουρά των βουλευτών τους που αγωνιούν για το έδρανό τους- η Βούλτεψη όταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων εξήλθε να μας ανακοινώσει πως :

«Κατά τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:
1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».



Θα προκαλούσε δάκρια από γέλια η επίκληση -των λακέδων- στην επιβεβαίωση ή την ανανέωση της εμπιστοσύνης από την πολιτική τους συμμορία στη Βουλή, αν δεν είχε ο λαός ως το κόκαλο μουσκέψει στα δάκρια του ατομικού επαγγελματικού οικονομικού και κοινωνικού του εξευτελισμού. 

Γιατί άπαντες γνωρίζουν πως αυτή τη διαθέτει εξ ορισμού, δεδομένου ότι στη πλειοψηφία της η εικόνα της βουλής θ’ αλλάξει άρδην στη περίπτωση πρόωρων εκλογών.   

Ιδανικός αυτόχειρας είναι μόνον ο λαός που τους ψηφίζει και όχι αυτοί. 

Δεν είναι επομένως τυχαίο που ο Βενιζέλος εξερχόμενος του Μαξίμου δεν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη χωρα αλλά στη πατρίδα τονίζοντας πως αυτή σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της εξόδου από την κρίση.  

Μια άλλη εκδοχή του Παγκαλικού «μαζί τα φάγαμε» είναι γιατί και αυτός «μαζί συναποφασίσαμε» θα ισχυριστεί όταν θεία ευτυχία κληθεί να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του. Κι αυτό το μαζί παραπέμπει ευθέως στη ψήφο του λαού που ανέδειξε την συγκεκριμένη πλειοψηφία στον κατά το συντομότερο ανέκδοτο ναό της δημοκρατίας.


 Και για τους τύπους, έτσι κι αλλιώς είναι άνευ σημασίας, να αναφέρουμε τι
ορίζει το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης

Η Κυβέρνηση «απoλαύει της εμπιστoσύνης της Boυλής αν έχει την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων Boυλευτών, η oπoία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών» (δηλαδή πάνω από 120).

Στο άρθρο που αφορά την πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης μετά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ξεκαθαρίζεται πως «η  Kυβέρνηση μπoρεί και oπoτεδήπoτε άλλoτε να ζητήσει ψήφo εμπιστoσύνης της Boυλής με γραπτή ή πρoφoρική δήλωση τoυ Πρωθυπoυργoύ στη Boυλή.

Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστoσύνης εγγράφεται επίσης σε ειδική ημερήσια διάταξη. H συζήτηση αρχίζει μετά δύo ημέρες από την υπoβoλή της και τερματίζεται με ψηφoφoρία σύμφωνα με την πρoηγoύμενη παράγραφo». Αυτό σημαίνει ότι η ψηφοφορία διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση «και τo αργότερo τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, εκτός αν η Kυβέρνηση ζητήσει να αναβληθεί η ψηφoφoρία για 48 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι «η ψηφoφoρία για τις πρoτάσεις εμπιστoσύνης των πρoηγoύμενων παραγράφων είναι πάντoτε oνoμαστική» και ψηφίζουν oι Yπoυργoί και Yφυπoυργoί, αν είναι μέλη της Boυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: