Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

"ΠΑΖΑΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΔΗ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ


 Αν κάτι "παζαρεύεται" μεταξύ των εποίκων και της εγχώριας πολιτικής συμμορίας, αυτό είναι η ημερομηνία της χαριστικής βολής κατά του λαού και το κόστος της..


Με επίδικο την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που εξακολουθούν να απογειώνονται στα «κιτάπια» της Εφορίας, συνεχίζεται το μπαράζ των νομοθετικών ρυθμίσεων από την πλευρά της συγκυβέρνησης. 

Παράλληλα, ανάλογη ρύθμιση προωθείται και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σε επόμενη φάση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια προς τις τράπεζες.


Τα ζητήματα αυτά ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, μια μέρα πριν τη σημερινή έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «ξέρουμε τι είδους διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει και την κάνουμε, ώστε να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, να διαμορφώσουμε την περίοδο μετά το πρόγραμμα, χωρίς μνημόνιο και χωρίς τρόικα, αλλά με τη σιγουριά που προσφέρει η συμμετοχή μας στους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς». 

 Ο ίδιος, εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχή έκβαση της αξιολόγησης από την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), εξέλιξη που αποτελεί το πρόκριμα για τη «διαχείριση» του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά το μέρος που αναλογεί στην ΕΕ. «Η τρόικα δεν θα τινάξει τίποτα στον αέρα και η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 18η Δεκεμβρίου», μέχρι την τελευταία δηλαδή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: