Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ


 Γιγάντια προσπάθεια και των δύο καθεστώτων (τουρκικού και ελληνικού) ανασύνταξης των πολιτικών τους δυνάμεων προ της ανατροπής τους


Θα μας εμπλέξουν σε πόλεμο και αν είναι αυτός να γίνει προκειμένου να υπερασπιστώ τα άγια χώματα της πατρίδας μου συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της Κύπρου και βεβαίως όταν θα έχει εξαντληθεί κάθε διπλωματικός τρόπος συνεννόησης με τους απέναντι "αιωνίους", ας γίνει να τελειώνουμε. Αλλά να βγω μαζί με τους γιους μου για να προστατεύσω τα "άγια συμφέροντα" του κάθε Λάτση Βαρδινογιάννη Αλαφούζου Κοπελούζου ή Μελισσανίδη Μαρινάκη και όλων των ομοειδών τους, δεν θα τους κάνω τη χάρη . Ας στείλουν στον πόλεμο τους μισθοφορικούς τους στρατούς, τα σώματα οχυρά που παρατάσσουν όταν είναι να αποτρέψουν κάθε λαϊκή διεκδίκηση



Γιατί τα γράφω; Επειδή ταυτόχρονα με την άσκηση «Πυρπολητής», η ελληνική πυραυλάκατος «Καβαλούδης» πλέει αυτή τη στιγμή στα ανοιχτά της Κύπρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Δύναμη του ΟΗΕ που επιβλέπει την τήρηση της λεγόμενης Συμφωνίας του Λιβάνου, UNIFIL. Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει την αναβάθμιση της ελληνικής συμμετοχής στην UNIFIL με αποστολή φρεγάτας.

Παραπέρα, την επόμενη βδομάδα πλέει στην περιοχή και το ελληνικό υποβρύχιο «Πρωτέας» στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη ΝΑΤΟική ναυτική Δύναμη «Active Endeavour» που περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο προς αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών». Σημειωτέον, και οι δυο μονάδες μπορούν να «αποδεσμευτούν» από τις χρεώσεις αυτές επικαλούμενες «εθνικούς σκοπούς» και να πλεύσουν προς άλλη κατεύθυνση...

Η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δεν αφήνουν ανεπηρέαστη ούτε την Πολεμική Αεροπορία, η ηγεσία της οποίας χαρακτηρίζει την «Πυροπολητής» ως άσκηση περιορισμένης γεωγραφικής έκτασης, αλλά μεγάλης επιχειρησιακής αξίας.

Η φυσική ηγεσία του Οπλου θυμίζει με νόημα ότι το 2014 ανακηρύχθηκε από το ΓΕΑ ως «έτος προβολής αεροπορικής ισχύος» εξ ου και στη διάρκειά του έγιναν δύο μεγάλων απαιτήσεων ασκήσεις, οι «Ηνίοχος» και «Καμπέρος», συν οι 700 έξοδοι αεροσκαφών στον «Παρμενίωνα».
«Εχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα στην κλειστή θάλασσα του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, έχουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες να κάνουμε μεγάλη ζημιά, να επιφέρουμε στρατηγικά χτυπήματα σε όποιον μας απειλήσει», διαμηνύεται από το ΓΕΑ.
Τέλος, διόλου τυχαία, με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη του Οπλου «Αρχαγγέλου Μιχαήλ», η Πολεμική Αεροπορία προγραμματίζει για το διάστημα 6-9/11 πτήσεις αεροσκαφών της πάνω από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: