Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΝΔ


 Τους κάλεσε να τον ακολουθήσουν στην αγχόνη που θα τους κρεμάσει!


Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του ότι η ΝΔ μπορεί, για ακόμα μια φορά, να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά τους έσπευσε να παράσχει ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, σε εκδήλωση το Σάββατο στη Χαλκιδική (κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ) για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.


Στην ομιλία του ο Σαμαράς υποστήριξε ότι η ΝΔ «υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους» ( αυτά της ντόπιας εγχώριας ελίτ εννοεί), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο λεγόμενο «κοινωνικό πρόσωπό» της, υποστηρίζοντας ότι έβαλε «πολύ γερά θεμέλια σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική δικαιοσύνη και κράτος πρόνοιας». (τα ζει στο πετσί του ο λαός καθημερινά..)

Ο Αντ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (παρέλειψε βεβαίως να πει εκείνο το "σκάστε και κολυμπήστε" του Εθνάρχη) και στη συνέχεια την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι αγωνίστηκε για το «ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου», (για το καλό του...) σημείο βέβαια όπου ομονοούν ανοιχτά όλες οι αστικές δυνάμεις καθώς ο ευρωμονόδρομος αποτελεί κεντρική επιλογή των κυρίαρχων τμημάτων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα, παρουσίασε τη ΝΔ «ως τον κύριο πυλώνα σταθερότητας», (κάτι σαν επιτύμβια πλάκα επί του αποθανόντος λαού) ταγμένο στην «ανταγωνιστικότητα» και τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, αναγκαία συνθήκη τα παραπάνω προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των μονοπωλίων στις σύγχρονες συνθήκες. 

Για να επιτευχθεί αυτό και με το βλέμμα στις κάλπες, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα επανασυσπείρωσης σε όσους ήταν στη ΝΔ αλλά το προηγούμενο διάστημα αποστασιοποιήθηκαν. (βαρύτατη πολιτική προσβολή γιατί τους εκλαμβάνει ως ηλιθίους ..)Επιπλέον, κάλεσε σε συμπόρευση και όσους στήριζαν άλλες αστικές δυνάμεις στο παρελθόν αλλά τώρα συμμερίζονται το «όραμά» του για τη «Νέα Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων κάνοντας λόγο για «παρωχημένες ιδεοληψίες» και «αδίστακτες συντεχνίες». (βεβαίως ο ανιστόρητος βλαξ αγνοεί την προέλευση του όρου και πως αυτός αποτελούσε  τίτλο τιμής στην εποχή του..) 

Ταυτόχρονα, θέλοντας να συντηρήσει τον αποπροσανατολισμό του λαού, αναπαρήγαγε την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανούσια και άσφαιρη, γιατί οι διαφορές τους είναι επί των σημείων. .

Τέλος, παρουσίασε τη ΝΔ και ως θεματοφύλακα της πρόσδεσης της χώρας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «το να υπονομεύεις τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνο και ολέθριο», άλλο ένα θέμα όπου επιχείρησε να στήσει κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εκ του μη όντος. (αν κατάλαβα καλά στο σημείο αυτό προσέβαλε ευθέως τον ιδρυτή του κόμματός του δεδομένου πως είχε βγάλει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του Νάτο..)

Αναφερόμενος, δε, στις εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ, υιοθέτησε απόλυτα τα επιχειρήματα του ευρωατλαντικού άξονα θέλοντας να δικαιολογήσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή, με πρόσχημα τους «τζιχαντιστές» που οι ίδιες οι ΗΠΑ και άλλες χώρες - σύμμαχοί τους εξόπλισαν και υποστήριξαν ποικιλότροπα το προηγούμενο διάστημα, ενώ εκμεταλλεύονται τώρα τη δράση τους για να βαθύνουν τον έλεγχό τους στην κρίσιμη αυτή περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκυβέρνηση επανειλημμένως έχει εκφράσει τη στήριξή της στους «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, από τις τάξεις των οποίων προήλθαν οι κύριες δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους». Μάλιστα, το Δεκέμβρη του 2012 η συγκυβέρνηση (για να αποδείξει πως αν και μικρή χώρα μπορούμε να διαπράττουμε μεγάλες απάτες) έκλεισε την πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα (τη μόνη χώρα που τάχθηκε παρά τω πλευρώ μας στην υπόθεση ενιαίο αμυντικό δόγμα) και έκτοτε η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη συριακή πρεσβεία στη Σόφια. Σήμερα, σπεύδει να αποστείλει πυρομαχικά σε κουρδικές δυνάμεις που μάχονται τους «τζιχαντιστές»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: