Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


Ερωτοτροπούν οι λακέδες των τοκογλύφων με τον κανιβαλισμό πανηγυρίζοντας επί κοινωνικών αλλά και βιολογικών πτωμάτων..


Σε 1,951 δισ. ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού την περίοδο Γενάρη - Αυγούστου 2014, έναντι στόχου για 962 εκατ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει υπέρβαση του επικαιροποιημένου στόχου κατά 1 δισ. ευρώ, γεγονός που είναι ενδεικτικό της αφαίμαξης που έχει υποστεί ο λαός.

Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ ή στο 1,6% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για έλλειμμα 4,1 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ. Προκύπτει, συνεπώς, υπέρβαση του φετινού στόχου περίπου κατά 1,3 δισ. ευρώ.


Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι λίγο χαμηλότερα από το στόχο, γεγονός που αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών στην καθυστέρηση είσπραξης των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν στο νόμο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν στο οκτάμηνο στα 32,9 δισ. ευρώ, περίπου 2 δισ. ευρώ χαμηλότερα από πέρυσι και 325 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από το στόχο.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι σταθερά μειωμένες, τόσο έναντι του στόχου όσο και έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αφού έχουν πετσοκοπεί όλα τα κονδύλια που σχετίζονται με τις λαϊκές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν στα 27 δισ. ευρώ, περίπου 1,5 δισ. ευρώ χαμηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, και 1,2 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: