Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΙ Η ΓΝΩΣΗ..

Ας μιλήσουμε με αριθμούς:
     Αριθμός πρώτος: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
    Αριθμός δεύτερος: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%...
    Αριθμός  τρίτος: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%...
    Αριθμός τέταρτος: Στην Ελλάδα το 2014 είχαμε 11 τον αριθμό Έλληνες κροίσους από 9 που είχαν καταγραφεί το 2013, οι οποίοι αύξησαν την περιουσία τους από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια (14,2 δισ. ευρώ). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα επιβεβαιώνεται η τάση που είχε καταγραφεί από πέρσι στην αντίστοιχη έκθεση της «Wealth-Χ» στην οποία τονιζόταν ότι όσον αφορά τα άτομα με περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. δολαρίων η Ελλάδα έχει αναδειχτεί «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη» (A. Γιαννίκος, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=447986) 
Τι λένε όλα αυτά;
Πως πρώτον επί του πειράματος Γραικυλία όπως γράφει κι ο ανώνυμος Έλληνας εφαρμόζεται ο πλέον αδυσώπητος και ανελέητος καπιταλισμός. (όχι πως υπάρχει και ελεήμων αλλά λέμε τώρα). Και δεύτερον, ότι αν ο όχλος δεν γίνει λαός για να βγει σύσσωμος στους δρόμους της φωτιάς τότε δεν θα μείνει πέτρα πάνω στη πέτρα στο τόπο αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: