Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ

Ανωνύμου του Έλληνος

Τα αιμοδιψή ζωντόβολα του Δ’ Γερμανικού Ράιχ, που Ευρωπαϊκή Ένωση κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται ούτε το θέρος ξαποσταίνουν. Δεν παίρνουν... άδεια οι εφιάλτες δολοφόνοι λαών τε και όχλων. Ντάλα καρκαήλι έρχονται να διατάξουν μέτρα για φέρετρο της Γκραικυλίας, που εξακολουθεί μακαρίως να καθεύδει. 

Έχει πρόσθετους λόγους τώρα με την αποπνικτική ζέστη, πλην το φασιστικό κράτος με κοινοβουλευτικό φερετζέ, ευτυχώς απεσόβησε εν τη γενέσει της την απεργία στην Δ.Ε.Η. Έτσι θα λειτουργούν στο φουλ τα κλιματιστικά για να καταστρέφουν συνεχώς την ατμόσφαιρα, να ανεβάζουν την μέση θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ώστε να τοποθετούνται καινούρια αμέτρητα κλιματιστικά στο παγκόσμιο θερμοκήπιο και ο φαύλος κύκλος καταστροφής θα διευρύνεται συνεχώς με μεγαλύτερες ταχύτητες. Το άθλιο πείραμα συνεχίζεται.


Η απεργία της Δ.Ε.Η. είναι «προσωποποίηση» της ίδιας της Γκραικυλίας. Τα ντόπια σκουλήκια των αφεντικών αλλά και ο εγχώριος όχλος ουδόλως νοιάζονται για την ουσία του προβλήματος, για το ξεπούλημα της τελευταίας εγχώριας βιομηχανίας. Να μην... αδικούμε τους θαλαμοφύλακες σαμαροβενιζέλους της Τρόικας, εκτελούν με θρησκευτική ευλάβεια τις εντολές των ξένων επιβητόρων της Γκραικυλίας. 

Πουλάνε αμέσως μπιρ παρά την πάλαι ποτέ Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με προσχήματα τον ανταγωνισμό, το φτηνό ρεύμα, που θα φέρουν οι ιδιώτες μαζί με τις επενδύσεις, το να γίνει κερδοφόρα η εν λόγω επιχείρηση, που την καταλήστεψαν συστηματικά ντόπια και ξένα κοράκια, που «διαπραγματεύονται» την αγοραπωλησία της και άλλες νεοναζιστικές παπαρδέλες.
news219bΤα τσιράκια των ξένων δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες να... πείσουν τον όχλο, γιατί επενδύουν και πάλι στον κοινωνικό αυτ(οματ)ισμό!  

Όχι, δεν είναι το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., αλλά η απεργία των εργαζομένων της. Μην τυχόν κοπεί το ρεύμα μέσα στο καλοκαίρι! Λες δεν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα, επειδή δεν μπορούν λόγω φτώχειας να πληρώσουν τους λογαριασμούς! 

Μη γίνει απεργία και πληγεί ο τουρισμός η μόνη βαριά βιομηχανία – λένε τα παποράκια των δοσίλογων, τα οποία αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Ποιος τουρισμός, ρε παπαγαλάκια και cia; Οι μπατηροτουρίστες «βραχιολάκηδες», που δεν αφήνουν φράγκο στις ντόπιες αγορές, γιατί και το νερό, που τους δίνουν στην Ακρόπολη είναι πληρωμένο στο Λονδίνο; Βιομηχανία βαριά οι κατακουτσουρεμένες τιμές και υπηρεσίες. Το ίδιο δωμάτιο, που εμείς το πληρώνουμε 80 και 100 ευρώ, στους ξένους «tour operator» κυριολεκτικά χαρίζεται με 30 ή 50 ευρώ και με την σειρά του ο ξενοδόχος κοιτάζει να επιβιώσει, να ρίξει το κόστος «προσφέροντας» σαβούρα!
Όχι, δεν νοιάζει στον όχλο το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., εκποίηση του πλούτου της κατακτημένης χώρας! Μόνο οι συνδικαλιστές και ο «Φωτόπουλος» είναι πρόβλημα, για αυτούς ο αναθεματισμός! Πέταξε η δοσίλογη εξουσία τον αντιπερισπασμό και ο κοσμάκης κατάπιε με μιας απνευστί το δόλωμα και το αγκίστρι. Όχι, δεν ενδιαφέρει το σύστημα εξουσίας και υποτέλειας, που παράγει ιλιγγιωδώς και συνεχώς «Φωτόπουλους»! 

Οι εργαζόμενοι με την σειρά τους έριξαν κούφια απεργιακή ντουφεκιά. Πού πάτε, ωρέ χαζοπούλια; Απεργία χωρίς να ελέγχεται απολύτως και χωρίς εξωγενείς παράγοντες το κέντρο κατανομής ηλεκτρικών φορτίων; Με το που ξεκίνησε απεργιακή κινητοποίηση η κυβέρνηση των δοσίλογων άρχισε διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να παρίσταται ανάγκη, κυρίως σε λαϊκές συνοικίες, για να συκοφαντήσει τον αγώνα σας. Μέχρι να σας επιστρατεύσει, όπως κάνει κάθε σωστό φασιστικό καθεστώς, έστω με κοινοβουλευτική κουκούλα.
news219c 
Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβίστηκε στην συγκομιδή 120 βουλευτών για να γίνει στην Βουλή συζήτηση για δημοψήφισμα, που η έγκρισή του απαιτεί 180 ψήφους, πράγμα αδύνατον. Εδώ οι προδότες θαλαμοφύλακες της Τρόικας έκλεισαν άρον – άρον την Βουλή για να περάσουν χωρίς διαρροές στα θερινά τμήματα διαταγές των ξένων αφεντικών, που θεωρούνται προαπαιτούμενα για καινούριες πρεζοδόσεις, θα την ανοίξουν πάλι για να συζητήσει για δημοψήφισμα; Το σύνδρομο Γιωργάκη κατατρύχει και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Δεν γίνεται δημοψήφισμα χωρίς έγκριση της Τρόικας, εκτός αν τα ταξικό λαϊκό κίνημα... και πούντο! 

Ακόμα κι αν η κίνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρηθεί πρόβα εξεύρεσης της μέλλουσας κυβερνητικής πλειοψηφίας, συνιστά στην ουσία ανοησία. Γιατί δεν γίνεται πρόταση δημοψηφίσματος ακύρωσης όλων των νόμων, που αφορούν το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. και το ξαναπέρασμά της σε κρατικό έλεγχο; Πιο σωστή η πρόταση του Κ.Κ.Ε. με ένα μικρό συμπλήρωμα. Ούτε αυτή θα περάσει, αλλά τουλάχιστον θα υποδηλώσει καλύτερα και μαζικότερα την ομόθυμη λαϊκή βούληση για κρατική Δ.Ε.Η.
Αν θέλετε επιτυχή απεργία και όχι διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου, ώστε να σας επιστρατεύσουν και να βάλετε εκλογικές υποθήκες, καταλαμβάνετε πρώτα από όλα το κέντρο κατανομής φορτίων. Με απλά λόγια λειτουργείτε εσείς την Δ.Ε.Η. με όποιο κόστος και σύγκρουση. Κόβετε το ρεύμα στα κτίρια της εξουσίας και παρέχεται το ρεύμα δωρεάν στον λαό όσο διαρκεί η απεργιακή κινητοποίηση. Αυτοί είναι ταξικοί αγώνες και όχι μικροπολιτικά φληναφήματα. Από το 1998 το έχω επανειλημμένα πει και μάλιστα από την Κρατική Ραδιοφωνία της Ε.Ρ.Τ.:
news219d 
Αν δεν μπορείς να τσακίσεις την εξουσία στον συγκεκριμένο χώρο, μην κάνεις απεργία. Από την απαρχή ταξικών και μαζικών αγώνων το νόημα της απεργίας ήταν, είναι και θα είναι: Να εξαναγκαστεί ο καπιταλιστής να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών, που σημειωτέον είναι στον χώρο δουλειάς με την ομόθυμη συμπαράσταση των άλλων κλάδων εργαζόμενων και δεν πάνε εκείνες τις μέρες στο... συνεργείο το αυτοκίνητο ή την πεθερά τους! Έτσι είχαν αποτέλεσμα οι απεργίες. Σήμερα ο τοκογλυφικός καπιταλισμός εκσυγχρονίσθηκε κι έστρεψε τις απεργίες κατά του κοινωνικού συνόλου. Τολμηρά σας το ξαναλέω:
Εφόσον το μαζικό, ταξικό, σοσιαλιστικό (όχι το ροζ, αλλά το κομμουνιστικό) εργατικό κίνημα δεν μπορεί ν’ αλλάξει τις μορφές πάλης, να στρέψει τον αγώνα του κατά του καπιταλιστή (ιδιώτη, κράτους και μονοπωλίου), να μηδενίσει τις κοινωνικές συνέπειες, να πλήξει με απεργία την εξουσία, καλύτερα να μη γίνονται απεργίες. 

Είναι με την μια ή την άλλη μορφή «κατσαρόλας», εξυπηρετούν τον καπιταλισμό, τα ξένα αφεντικά στην Γκραικυλία. Υπάρχουν και σήμερα αποτελεσματικές μορφές πάλης, έχω κατά καιρούς σκεφθεί αρκετές, πρωτότυπες και αποτελεσματικές. Για παράδειγμα, πότε η ταξική πάλη και οι φορείς της θα βάλουν στην υπηρεσία τους την τεχνολογία, να μην αφήσουν ανάσα στον καπιταλισμό; Και εδώ υπάρχουν... μεγάλα κόλπα! Μόνο, που αυτά γίνονται, δεν λέγονται για το θεαθήναι, να τα ξέρει και να πάρει τα μέτρα ο ταξικός αντίπαλος. Σύγχρονες, αποτελεσματικές, ταξικές και μαζικές μορφές πάλης. Αυτό είναι το παγκόσμιο πρόβλημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Όλα τα άλλα είναι λογοδιάρροια για την κομματική πελατεία, τόσο προς τα αριστερά, όσο και προς τα δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: