Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΤΙΚΏΝ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ


Με λύσεις στο πόδι και όπως όπως, προκειμένου να καταπραϋνθεί το συναίσθημα οργής και η διάταξη να περάσει των εκτός βουλής λαϊκών συμπληγάδων..




Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επετεύχθη συμφωνία ώστε να έρθει μία νέα διάταξη στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που θα προβλέπει σαφέστερο προσδιορισμό για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος καθώς και ανώτατη διάρκεια ζωής τις επτά (7) ημέρες.

Μετά την παραίτηση του Μ. Χαρακόπουλου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το «αντάρτικο» βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις και φαίνεται πως έχει αποδεχτεί να προχωρήσει σε νέες αλλαγές προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην σημερινή ψηφοφορία.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επανέλθει η διατύπωση που είχε ζητήσει ο Μ. Χαρακόπουλος και είχε συμφωνηθεί στην κομματική σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης σύμφωνα με την οποία «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τόσο τους βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Κασσής είχε κάνει γνωστό πως θα καταψήφιζε τη διάταξη αν δεν γινόταν δεκτή η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρη, ενώ ενστάσεις είχαν διατυπώσει ο Θ. Μωραίτης καθώς και βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Δ. Τζαμτζής και Γ. Βλάχος, που συμμετείχαν και στις διαπραγματεύσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: