Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ


Της λεηλασίας από την ανακεφαλαίωση και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, ακολούθησαν κέρδη...




Σε φάση επιχειρηματικής ανάκαμψης επέστρεψε στο 9μηνο του 2013 ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, τα καθαρά κέρδη του έφτασαν στα 262 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς ύψους 2,5 δισ. ευρώ που καταγράφηκε στο 9μηνο του 2012, μετά και το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων. 

Από την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα καταγράφηκαν φέτος ζημιές ύψους 163 εκατ. ευρώ, οι οποίες υπερκαλύφθηκαν από τα κέρδη (412 εκατ. ευρώ) που αποκόμισε στην Τουρκία η θυγατρική εταιρεία «Φινανσμπάνκ», καθώς και από τα κέρδη (17 εκατ. ευρώ) των θυγατρικών τραπεζών στη νοτιοανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ).


Ζημιές ύψους 102 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιάς 711,2 εκατ. ευρώ πέρυσι) εμφανίζει ο ισολογισμός της Alpha Bank. Να σημειωθεί ότι τα οικονομικά αποτελέσματα όλων των τραπεζών εμφανίζονται συμπιεσμένα μετά και τις λογιστικές εγγραφές για τα επισφαλή δάνεια που έχουν χορηγήσει στην πελατεία τους. 

Τα δάνεια σε καθυστέρηση για την εν λόγω τράπεζα εμφανίζονται στο 32,9% στο Γ' τρίμηνο, από 31,8% στο τέλος του Β' τριμήνου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: