Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΜΙΛΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΟΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ


Μαύρη τρύπα που θα ρουφήξει εκατομμύρια συνταξιούχους ή μαύρο φίδι που τους έφαγε...




Το δρόμο για την επιβολή νέων δραστικών περικοπών και ανατροπών στις συντάξεις και στις παροχές των Ταμείων ανοίγει η κυβέρνηση, μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, που μίλησε για κάλυψη του «δημοσιονομικού κενού του 2014» στην κοινωνική ασφάλιση, υπολογίζοντάς το μάλιστα στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ετσι, αφού η κυβέρνηση μείωσε αυτοβούλως τη χρηματοδότηση των Ταμείων για το 2014 κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος, τώρα αναζητά δήθεν τα 500 εκατομμύρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που δε βρεθούν, θα πάρει νέα μέτρα.


Τα 500 εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση υποτίθεται ότι τα αναζητά στη βελτίωση του «εισπρακτικού μηχανισμού» των Ταμείων και αυτό θα γίνει με σχετικό νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή (αναγγέλθηκε για χτες, αλλά τελικά δεν κατατέθηκε). Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μετά από σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με τους διοικητές των Ταμείων, απ' όπου προκύπτει η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για νέες ανατροπές, ο Γ. Βρούτσης σημείωσε:

«Φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που ολοκληρώνει έναν κύκλο "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού, εξοπλίζει τα Ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος και διασφαλίζει ότι, εάν τηρηθούν αυτά, δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη... Γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δε θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις».

Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση, με τη γνωστή παραφιλολογία περί «νομιμότητας» και «εστίες ανομίας», προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων σε βάρος των ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: