Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΣΟ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ..


Μην αποπειραθείτε συγκρίσεις με την ελληνική δικαιοσύνη.. Θα πέσετε σε μαύρη κατάθλιψη



Το ποσό ρεκόρ των 150 εκ. δολαρίων που επιδίκασε δικαστήριο στις ΗΠΑ ως αποζημίωση, δεν δύναται να σβήσει τον πόνο ενός 13χρονου κοριτσιού.

Η ιστορία είναι συγκλονιστική και ιδιαίτερα δυσάρεστη. Πριν από περίπου 4 χρόνια, όταν η Κάιλι Άσαμ ήταν μόλις 9 ετών, η μοίρα την χτύπησε με τον πλέον σκληρό τρόπο. Ήταν πρώτες πρωινές ώρες και η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο ήταν πολύ περιορισμένη. Η οικογένεια Άσαμ ταξίδευε από τη Νότια Καλιφόρνια προς το Όρεγκον, όταν ο πατέρας και οδηγός δεν είδε ένα σταθμευμένο φορτηγό και έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα.


Το αυτοκίνητο τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Η Κάιλι και ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδελφός της, Μπλέιν, κατάφεραν να βγουν εγκαίρως, κάτι όμως που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι γονείς τους και ο μεγαλύτερος αδελφός τους που κάηκαν ζωντανοί. Η τραγωδία δεν σταματά εδώ, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, ο αδελφός της, Μπλέιν, αυτοκτόνησε την ημέρα που η μητέρα τους θα γιόρταζε τα γενέθλιά της.

Δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον οδηγό του φορτηγού, Ρούντολφ Ορτίθ καθώς και την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Ο Ορτίθ είχε σταματήσει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου προκειμένου να ξεκουραστεί, αγνοώντας όμως σχετική σήμανση που απαγόρευε κάτι τέτοιο.

Η μικρή, η οποία ζει με τους θείους της, έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της. Κάτι που ωστόσο δεν έχει την παραμικρή σημασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: