Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ


Μετατρέπει την ΕΛΑΣ σε μισθοφορικό στρατό


 Οριστικό τέλος στο καθεστώς του αστυνομικού «ορντινάντσα» (για να τον μεταλλάξει σε έμμισθη ορντινάντσα) επιχειρεί να βάλει ο Νίκος Δένδιας, αφού πλέον όποιος ιδιώτης με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ επιθυμεί να έχει αστυνομική προστασία θα την πληρώνει αδρά.

 

Συγκεκριμένα, με κοινή υπουργική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών αντίστοιχα, προβλέπεται ότι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση – συνοδεία ασφάλειας) για διάρκεια μεγαλύτερη του ενός μηνός, εφόσον έχουν ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ, (ποιοι είναι αυτοί δεδομένου πως η άρχουσα τάξη ως πρόσωπα φυσικά πέραν των 18000 ευρώ δεν δηλώνουν) θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου το ποσό των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των υπηρεσιών αυτών.


 

Επίσης, για κάθε διατιθέμενο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας οι ανωτέρω ιδιώτες θα καταβάλλουν το ποσό των 50 ευρώ ανά ημέρα. Επιπλέον θα επιβαρύνονται με τα οδοιπορικά των ανδρών που διατίθενται για την ασφάλεια τους, καθώς και με το κόστος συντήρησης των περιπολικών.

 


Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης το 4% του ποσού που θα συγκεντρώνεται κάθε μήνα, θα πηγαίνει για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού Ταμείου του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά τους αστυνομικούς που είναι αποσπασμένοι από τις υπηρεσίες τους, για τη φύλαξη των 300 βουλευτών και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Οποιοσδήποτε άλλος όμως πολιτευτής, ο οποίος υπερβαίνει το εισοδηματικό κριτήριο των 100.000 ευρώ καλείται πλέον να πληρώσει για την ασφάλεια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: