Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

  
Κατηγορείται για εμπρησμό από "αμέλεια"


Αξιωματικός του στρατού κρατείται ως υπεύθυνος για εμπρησμό από αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη φωτιά στην νότια Ρόδο.Την ίδια ώρα τα μέτωπα παραμένουν σε ύφεση από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πρόκειται για έναν 40χρονο ανθυπολοχαγό του πεζικού ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Από εκεί θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο στρατοδικείο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανθυπολοχαγός με παρέα ατόμων επιχείρησε να κάνει μπάρμπεκιου σε εξοχική τοποθεσία όταν προκλήθηκε πυρκαγιά πιθανότατα από τα κάρβουνα της ψησταριάς.

Ο Στάθης Κουσουρνάς, δήμαρχος Ρόδου, έκανε λόγο για καταστροφή, καθώς έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. «Πρόκειται για τεράστια καταστροφή» σημείωσε. 

Ο κ. Κουσουρνάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ καλή η εξέλιξη του πύρινου μετώπου, καθώς υπάρχει άπνοια και έτσι μέχρι το μεσημέρι εκτίμησε ότι η φωτιά μπορεί να έχει σβήσει. 

Στην Κρήτη σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: