Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σε αφανιστική έξαρση οι .. νέοι Πήλιοι Γούσηδες.. 


Με πρόσχημα τα ελλείμματα..


..στην προκρούστεια κλίνη τίθενται και πάλι οι συντάξεις και οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων



Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, εξετάζεται η επιβολή εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες για να καλυφθεί η τρύπα των 600 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ.
Βέβαιο θεωρείται ότι το φθινόπωρο θα γίνουν νέες περικοπές ως και 10% στο σύνολο των παροχών των Ταμείων, ενώ από το νέο έτος έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα.

Συγκεκριμένα ετοιμάζονται περικοπές σε φάρμακα, νοσήλια και δαπάνες υγείας λόγω και του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ενώ στον ΟΑΕΕ η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ξεπαγώσει την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για μείωση των συντάξεων κατά 20-25%.


Νέο πλήγμα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως του ΙΚΑ θα αποτελέσει και το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας που προβλέπει τη σταδιακή μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών.

Παράλληλα του χρόνου και όχι από το 2015 αναμένεται ο νέος τρόπος υπολογισμού για το εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και του Ταμείου για τις ΔΕΚΟ και Τράπεζες. Σύμφωνα με το νέο υπολογισμό. τα εφάπαξ που θα καταβάλλονται θα περιοριστούν ως τα 5.500 ευρώ κατ' άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: