Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Λίστα Λαγκάρντ και συγκάλυψη είναι πλέον ταυτόσημα
 
 
Διευρύνανε τα παιδιά το κατηγορητήριο για τον Παπακωνσταντίνου  αφού υπέγραψαν  πάνω 60 βουλευτές, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
…Ανακάλυψαν λέει ξαφνικά από τα έγγραφα  του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκαν στην Προανακριτική, ότι η λίστα έφθασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίησή της μόνο για φορολογικούς σκοπούς!!!

Και ερωτώ; Πόσο θα προστατεύουν ακόμα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον Μπένι; Είναι φανερό ότι ο ισχυρισμός του περί μη δυνατότητας αξιοποίησης της περίφημης λίστας Λαγκάρντ κατέπεσε και μάλιστα με εκκωφαντικό θόρυβο.

Και αφού είναι έτσι τα πράγματα ο Στουρνάρας τί κάνει από τις 7 Μαΐου 2013, όπου και ο ομόλογος του Πιέρ Μοσκοβισί του έστειλε την σχετική αλληλογραφία Οέο;

Κύριε υπουργέ δε χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Η  λίστα περιέχει τις διευθύνσεις και τους αριθμούς διαβατηρίου των καταθετών ενώ αναφέρονται με ακρίβεια οι κινήσεις των λογαριασμών για μια διετία, δηλαδή από το 2005 έως το 2007.

Όσον αφορά στις offshore εταιρείες, αν και οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί, οι οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας έχουν δώσει με τους κωδικούς και τα ποσά, τα πλήρη στοιχεία των εκπροσώπων, αλλά και του ή των προσώπων που εμφανίζονται ως δικαιούχοι. Και φυσικά υπάρχει το ξεχωριστό κεφάλαιο των νοικοκυρών-συζύγων και ορισμένων γραμματέων.

Η καθυστέρηση αυτή προξενεί εντύπωση!!! Σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία οι Αρχές ήταν ταχύτατες στον καταλογισμό των ευθυνών και των προστίμων στους πολίτες που περιλαμβάνονταν στις αντίστοιχες λίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη τα κράτη αυτά έχουν εισπράξει περίπου 10 δισ. ευρώ από πρόστιμα από την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση παρέδωσε τα ονόματα των καταθετών της λίστας στις αντίστοιχες φορολογικές αρχές.

Επιτέλους κύριε υπουργέ, αντί να ετοιμάζετε στο γόνατο φορομπηχτικές πρακτικές για τα απλά νοικοκυριά, κάντε το καθήκον σας.
 
Της Μιχαλούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: