Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ως τώρα: Περισυλλέχθηκαν δύο νεκροί μειώνοντας σε οκτώ τους αγνοούμενους  από βύθιση φορτηγού πλοίου στη Μεσσηνία



Φωτογραφία αρχείου Οι σοροί δύο ναυτικών, περισυνελέγησαν πριν απο λίγο από το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH, το οποίο συγκρούστηκε με το Piri Reis νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη. 

Τουλάχιστον 8 ναυτικοί αγνούνται, ενώ εκτεταμένη επιχείρηση του λιμενικού είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
 
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα, υπήκοους Συρίας. Από τη σύγκρουση βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα να αγνούνται 10 άτομα.


Η ναυτική κίνηση στην περιοχή της Μεθώνης  Πηγή: http://www.marinetraffic.com/ais/gr/Το Piri Reis είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.
 
Η ναυτική κίνηση στην περιοχή της Μεθώνης Πηγή: http://www.marinetraffic.com/ais/gr/ Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ήταν κενό φορτίου και είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.
Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: