Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

 Ο Κ. Μπίκας αδειάζει Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ 


"Βόμβα" έριξε ο Κωνσταντίνος Μπίκας στον Ευάγγελο Βενιζέλο καταθέτοντας χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή ότι είχε συναντηθεί με τον τότε υπουργό Οικονομικών και είχε συζητήσει για τη λίστα Λαγκάρντ! 

Έτσι από την κατάθεση Μπίκα εμπλέκονται και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πρ. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς ο πρ. διοικητής της ΕΥΠ αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει μαζί του για τη λίστα Λαγκάρντ.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη - Μπίκα, ύστερα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι ατομικές τους καταθέσεις.
Χθες ο πρ. διοικητής της ΕΥΠ, απαντώντας σε ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε ότι το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2011 συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.


 Τυπικά το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λαθρεμπορία καυσίμων, όμως η συζήτηση εστράφη στη φοροδιαφυγή και τη συμφωνία με την Ελβετία. 

Ο Κ. Μπίκας κατέθεσε πως ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει το θέμα με την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ. Ο Ευ. Βενιζέλος τού απάντησε: να δούμε πώς θα μπορέσει να προχωρήσει. Στη συνέχεια του ανέφερε πως προχωρούσε η διαδικασία για την συμφωνία της Ελλάδας με την Ελβετία.
Υπογραμμίζεται ότι, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, αποχωρώντας από την ΕΥΠ, ο Κ. Μπίκας άφησε στον διάδοχό αναφορά με τα θέματα που είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στην αναφορά αυτή υπάρχει και η λίστα Λαγκάρντ... Επίσης παραδέχθηκε ότι είχε συζητήσει για τη λίστα με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου.
Ενημέρωνε τον Γ. Παπανδρέου
Όσον αφορά τον Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Μπίκας μετά από επίμονες ερωτήσεις παραδέχθηκε ότι είχε ενημέρωση για την ύπαρξη της λίστας από τον ίδιο. "Αν μίλησα με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά για το πώς θα την χειριστούμε", κατέθεσε. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι "ο Γ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί για τη λίστα Λαγκάρντ από τον υπουργό Οικονομικών. Τον είχε ενημερώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το μόνο το οποίο πιστεύω ότι θα είχα πει στον πρωθυπουργό είναι ότι θα πρέπει να τρέξει, να προχωρήσει αυτή η λίστα, πρέπει αυτό το πράγμα να προχωρήσει. Σε αυτή τη λογική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: