Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Οι «αγαθοεργίες» των εφοπλιστών
 
 
Αναγορεύονται σε ευεργέτες οι δυνάστες του λαού


 Την προσφορά των εφοπλιστών «εξυμνεί» η αντιπεριφέρεια Ηπείρου, με αφορμή κάποια κιβώτια με τρόφιμα που απέστειλε η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για 136 οικογένειες στην Πρέβεζα με εισόδημα λιγότερο από 8.000 ευρώ. 

«Υμνούνται» οι εφοπλιστές επειδή θα δοθούν μερικά «ψίχουλα» για μερικές ημέρες στις πιο εξαθλιωμένες οικογένειες από τα αμύθητα πλούτη που συγκεντρώνουν αυτοί και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου, από το βάθεμα της εκμετάλλευσης, το άπλωμα της φτώχειας και δυστυχίας του λαού.

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ανάγονται σε ευεργέτες οι δυνάστες του λαού, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εφοπλιστές, που έχουν ρουφήξει το αίμα των ναυτεργατών, που ξεζουμίζουν μέχρι και πνιγμού στα ναυάγιά τους τους ναυτεργάτες. 


Είναι πρόκληση και κοροϊδία να παίρνουν τα εύσημα οι εκμεταλλευτές του λαού, αυτοί που κρατούν δεκάδες νησιά αποκλεισμένα, ενώ πολλά ακόμα βλέπουν καράβι «με το κιάλι», ανάλογα με τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Αυτών που ναυπηγούν εκατοντάδες πλοία στο εξωτερικό, που έχουν χρεοκοπήσει το ΝΑΤ, που έχουν φορολογική ασυλία κ.ά.

Γελιούνται οικτρά αν νομίζουν πως με «ψίχουλα» και άλλες παρόμοιες «αγαθοεργίες» θα εξιλεωθούν στη συνείδηση του λαού. Τα συμφέροντα του κεφαλαίου ήταν και είναι στην απέναντι όχθη από αυτά της εργατικής τάξης και του λαού. Αυτά τα συγκρουόμενα ταξικά συμφέροντα εκφράζονται και στο περιεχόμενο της αλληλεγγύης που σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικές κρίσης, έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερες εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Το κεφάλαιο με το κράτος του επιδιώκει με τις ...«αγαθοεργίες» να μάθει την εργατική τάξη και το λαό να επιβιώνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να συνηθίζει στη διαχείριση της πείνας και της ανεργίας. Να προσαρμόζεται στην πολιτική που συνθλίβει ζωές και δικαιώματα, χάριν της κερδοφορίας του. Aυτό δε θα περάσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: