Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κι όμως απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κλήση Παπανδρέου


Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Την απέρριψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας. «Παρών» ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Αίτημα στο ελληνικό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Το αίτημα υπέβαλε η βουλευτής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ζητούσε με την πρότασή της να κληθούν επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.


Η ίδια βουλευτής είχε αποκαλύψει συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον Ιανουάριο του 2011 με τον πρόεδρο της HSBC στην Ελβετία.


Τη συνάντηση αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει εκ των υστέρων ο Γ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι το αντικείμενο δεν ήταν οι Έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην ελβετική τράπεζα.


Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας τη φίμωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και την «καρατόμηση» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: