Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η φύση εκδικείται

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί το 1/3 των ΗΠΑ αφού όλη η ανατολική ακτή μέχρι και την περιοχή των μεγάλων λιμνών απειλείται άμεσα από την σούπερ καταιγίδα. 

Ο τυφώνας «Σάντι» που άφησε πίσω του 60 νεκρούς στις χώρες της Καραϊβικής ανεβαίνει βόρεια όπου αναμένεται να ενωθεί με άλλες δύο καταιγίδες. Το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης θα είναι πολύ ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες.


Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως ώστε να εφοδιαστούν οι αρχές σε 12 πολιτείες με όλα τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τη μανία της φύσης και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. 


Πόλεις και χωριά στην ακτογραμμή εκκενώνονται γράφει ο Θεολόγος Αλεξανδράτος στο Ποντίκι, με τον πληθυσμό να μεταφέρεται στην ενδοχώρα και στη Νέα Υόρκη ο κυβερνήτης  προσανατολίζεται να κλείσει το μετρό για να αποφευχθούν πλημμύρες που θα μπορούσαν να στοιχίσουν ζωές.

Η καταιγίδα ήταν την Κυριακή στις ακτές της Νότιας Καρολίνας η οποία μαζί με τις γειτονικές πολιτείες του Ντέλαγουερ και του Κονέκτικατ είναι ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένεται να χτυπήσει την ακτή του Νιού Τζέρσι αργά το βράδυ της Δευτέρας ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι κάτοικοι των περιοχών έχουν ειδοποιηθεί για την πιθανότητα απώλειας ενέργειας και ρεύματος για αρκετές μέρες και έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Η θεομηνία πλήττει και τις προεκλογικές εκστρατείες των δύο υποψήφιων προέδρων. Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Ρόμνεϊ ακύρωσαν προγραμματισμένες εμφανίσεις στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την πρωτοφανή καταιγίδα που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να είναι η χειρότερη της σύγχρονης ιστορίας. 


Οι ειδικοί θεωρούν ότι η τωρινή μανία της φύσης θα είναι ισχυρότερη από τον τυφώνα που το 1938 έπληξε τη Νέα Αγγλία αφήνοντας πίσω του 800 νεκρούς. Οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 800 μίλια την ώρα και το χιόνι να ξεπεράσει τα 60 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: